A hölgy, aki méhekkel borított pocakkal készített babaváró fotókat, tragikus hírekről számolt be.

Augusztusban megjelent egy cikk Emily Mueller-ről, a 33 éves dél-akroni nőről, akinek méhekkel borított babaváró fotói futótűzként terjedtek el a közösségi oldalakon. Sajnos Emily, aki harmadik gyermekét várta, nemrég megosztotta a szörnyűséges hírt, miszerint a csecsemő halva született.

A posztjában azt is leírta, hogy az orvosok nem hallották a baba, Emersyn szívverését, néhány nappal azelőtt, amikorra ki volt írva a szülés.

“Annyira elfoglalt voltam a közelgő eseménnyel, hogy nem figyeltem a baba mozgásra […] azt vettem észre, hogy nem éreztem a baba mozgását és olyan összehúzódásaim voltak, amelyek másmilyenek voltak, mint a korábbiak,” – írta Mueller. “Ennek a pillanatnak minden részlete örökre a gondolataimba vésődött, és nem tudom abbahagyni a visszajátszását. Dr. Sutter leült a jobbomra, nézte a képernyőt, odafordult hozzám, és azt mondta: “A baba meghalt”.

Az összetört szívű anya tovább magyarázta azt a szívet tépő, traumatikus élményt, amelyen keresztülment, amikor megszülte halva született fiát.

“A szívem azonnal összeszorul, ha azokra a nőkre gondolok, akiknek halva született babájuk van” – folytatta a posztban. “Hogyan nem voltam képes igazán megérteni, hogy milyen szörnyű dolog ez? Hogyan nem gondoltam soha ezekre a nőkre, akik azt élték át, amit most én? Önzőnek érzem magam azért, hogy soha nem tettem meg a tőlem telhetőt azokért a családokért, akik ilyenről számoltak be nekem.” – írta.

Azt mondta, az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy mi okozta a halvaszületést és még várják a vizsgálati eredményeket.

A halvaszületés csúnya valósága

Sokaknak tűnhet úgy, hogy a halvaszületés a múlt problémája, de a valóság messze más. A Center for Disease Control and Prevention (CDC) (Betegségkontroll és – Megelőzési Központ) jelentése szerint mintegy 24 000, 20 hetes vagy idősebb baba halvaszületése fordul elő évente csak az USA-ban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az Egyesült Államok a 25. helyen áll a világon, halvaszületést tekintve, 1000 gyermekből 3 születik holtan. Sajnálatos módon a kormány nem tett semmi jelentőset a számok csökkentése érdekében.

Emersyn halálát megelőzőn Mueller-nek két vetélése is volt. Azok számára, akik azt kérdezik, mégis miért fotózkodott méhekkel? A válasz a szimbolizmusban rejlik.

Olyan képet szeretett volna készíteni, ahol a méhek az új élet kezdetét szimbolizálják.

“A méhek akkor kerültek az életembe, amikor épp a második vetélésünket szenvedtük el és megpróbáltunk újra teherbe esni – magyarázta Mueller.” “Szerettem volna megtalálni azt a kifejezési módot, amely az érzéseimhez passzol. Amikor a méhek beléptek az életembe, akkor vot az, hogy minden a helyére került” – tette hozzá Emily.

betöltés...