Sokkolta az internetet a csőrös cumisüvegek illesztésénél lerakódó penész! Ha a Te gyermeked is ilyet használ, azonnal cselekedj!

Először a BuzzFeed.com internetes közösségi weboldalon bukkant fel egy aggódó apuka, aki nem mindennapi beszámolót tett közzé, a gyermeke szétszedett cumisüvegének illesztésénél lerakódott elképesztő penészmennyiségről.

Amire azonban senki nem számított, hogy minden őt követő felhasználó, aki vette a fáradtságot és leellenőrizte gyermekének az italtartóját, szinte kivétel nélkül hasonló, borzasztó látvánnyal találkozott.

A cumisüveg műanyag, ,,csőrszerű” szívókájának belsejében telepednek le a vastag penészréteget képző baktériumok, amik minden egyes ivásnál a gyermekek szervezetébe juthatnak a folyadékkal.

Mondanom sem kell, hogy az egész bombaként robbantotta be az internetet és egymás után érkeztek a bejelentések az aggódó szülők részéről, akik egyre-másra ledöbbentek a csőrös cumisüvegek, műanyag csőrének illesztésénél lerakódó borzasztó penészmennyiségről.

Az ügy alig egy nap leforgása alatt odáig fajult, hogy még az amerikai egészségügyi miniszter is nyilatkozott az ügyben, aki az aggódó szülőknek elmondta, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy kiszűrjék a hibás cumisüvegeket, ha pedig bebizonyosodik, hogy valóban minden ilyen, csőrös cumisüveg érintett, még egy teljes világot érintő termékvisszahívás sem kizárt.

A dolog szépsége, hogy magát a csőrszerű szívó részt, ahol a penész lerakódik, csak csavarhúzóval feszegetve lehet kinyitni, így ha sikerül is kinyitnunk, legtöbbször annyira megnyomorgatjuk azt, hogy ha ki is tisztítjuk, többé már nem tudjuk majd használni.

A jelenség elterjedése óta futótűzként terjednek az interneten az aggódó szülők által feltöltött képek és videók, akik miután a saját gyermekük ,,cuclis-üvegét” is szétszedik és megtalálják a penészt, azonnal megosztják a közösségi oldalakon, hogy minél több emberhez jusson el a figyelmeztetés.

Ha a Te vagy valamelyik ismerősöd gyermeke is hasonló cumisüveget használ, azonnal ellenőrizzétek le és tegyétek meg a szükséges óvintézkedéseket, illetve váltsatok italos üveget ha szükséges. Mivel ezt a témát boncolgató magyar nyelvű cikkel nemigen találkoztam, ezért gondoltam úgy, hogy megírom ezt a minden szülő számára nagyon létfontosságú információkat tartalmazó cikket, de ha az ügyről bővebben szeretnétek olvasni, akkor ajánlom az angol nyelvű Buzzfeed vagy Dailymail magazinokat, akik hosszasan foglalkoznak ezzel a példátlan, és sok millió kisbaba életét veszélyeztető jelenséggel. Oszd meg a cikket, hogy minél több ismerősödhöz és szerettedhez eljuthasson ez a különös történet.

Az aggódó apuka által készített videofelvétel, ami kirobbantotta az egész ,,cumisüveg balhét”.

betöltés...