8 dolog, ami a szeretetéhes emberekre jellemző

Mit is jelent tulajdonképpen a szeretetéhség? Manapság a köztudatban egy negatív képe van erről az embereknek és egyből egy olyan pszichológiai tényezővel próbálják megmagyarázni, hogy ezek az emberek gyermekként nem kaptak elég szeretet és nem törődtek velük eléggé. Vagy nincs rendben az életük, nincs rendben a párkapcsolatuk és úgy végső soron az az igazság, hogy nem elégedettek az életükkel. Vajon így van ez?

Persze van, hogy igen. Lehet ilyen tényezője is a dolognak. De szerintünk legtöbb esetben másról van szó és nyugodtan kövezzen meg minket, aki nem így gondolja, de valószínű, hogy minden ember volt már életében legalább egyszer szeretetéhes.
Ez nem egy rossz tulajdonság, nem egy rossz ómen. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy az illető nagyon megéli az érzéseit. A jó dolgoknak nagyon tud örülni, majd kicsattan, ám ha valami rossz történik vele, azt legalább annyira rosszul viseli. Az érzelmi élete egy hullámvasút. Minden dolgot 100 százalékosan megél. Beleáll az érzésbe és hagyja, hogy eluralkodjon rajta. Átörvendi és átszenvedi. A szeretetéhség tehát inkább lelkiállapot, mint egy negatív tulajdonság. Ezen pedig lehet segíteni…
Nos, nézzük akkor, melyek azok a dolgok, amelyek a szeretetéhes embereket leginkább jellemzi:

1. Nekünk nem elég naponta egyszer elmondani azt, hogy szeretlek. Minél többször hallanunk és éreznünk kell azt.

2. Ölelés. Az ölelés a mániánk. Egyfolytában ölelgetjük azt, akit szeretünk, ugyanakkor mi is nagyon szívesen fogadjuk ezt viszonzásként.
3. Gyakran kisebb csínyeket akarunk elkövetni az ellen, akit nagyon szeretünk. Levesszük a takaróját, kikapcsoljuk előle a tévét, szóval bosszantjuk egy kicsit – csak figyeljen ránk.
4. Mivel naponta ötször érezzük azt, hogy több szeretetre van szükségünk, így gyakran felhívjuk magunkra a figyelmet a párunk előtt. Ezt tesszük szórakoztató, vagy akár néha az is előfordul, hogy idegesítő módon, ám azt akarjuk, hogy velünk foglalkozzon.
5. Sokszor érezzük úgy egy találkozó után, hogy nem fordítottunk elég figyelmet a másikra. Mikor pedig hazaérünk nagyon bánjuk ezt, hiszen magunkból indulunk ki…

6. … és mivel magunkból indulunk ki, sokszor annyi szeretet próbálunk átadni mások felé, ami nekik már sok. Túl sok. Ám nekünk még ez is kevés lenne.

7. Minket, szeretetéhes embereket gyakran jellemez a mohóság. Ez megnyilvánulhat evésben, vásárlásban vagy akár türelmetlenségben is.
8. Végül pedig, de nem utolsó sorban, gyakran adunk kisebb ajándékokat szeretteinknek. Semmiért. Csak úgy. Mert úgy érezzük.

Állítólag napi tizenhét érintés kell az embernek, hogy el ne pusztuljon szeretethiányban. Ez belénk van kódolva. Nem szégyen szeretetéhesnek lenni és nem szégyen szeretni…

betöltés...