A 10 legrémisztőbb hely a világon

Nagy szerencse, hogy ezek a hátborzongató helyek nincsenek ott minden utcasarkon – így elég a képeken borzongani.

1. Kabayan koporsói

A Fülöp szigeteken van egy gyűjtemény ember alkotta koporsókból. Minden koporsó hihetetlen jó állapotú, több ezer éves múmiákat rejt. Olyan sok “Kabayant” találtak az idők során, hogy turistalátványosság lett a hátborzongató temetőből. Feltételezések szerint még több ezer felfedezetlen koporsót rejt a tartomány.


2. Babák szigete

Volt egyszer egy kislány, aki a tengerbe fulladt és a testét egy lakatlan mexikói szigeten találták meg. Halála másnapján babák jelentek meg a vízen lebegve, amitől a helyiek nagyon megijedtek. A legenda szerint ezek a babák a mai napig ott lógnak a szigeten, egy zsinóron. A Babák szigetét, azaz a La Isla de la Munecast Mexikó leghátborzongatóbb helyeként tartják számon, és bár a történet ezer verziója él, eredetileg egy Don Julian Santana nevű nőtől származik, aki több mint 50 évet élt teljesen egyedül ezen a szigeten. A kislány, aki vízbe fulladt, őt kísértette egész életében.


3. A Pokol Kapuja

Igen, ez létező hely. Méghozzá Türkmenisztánban találjuk, ahol a képen látható pokolkaput szovjet tudósok “nyitották”. A kutatók egy napon gázt találtak a föld alatt, amit meggyújtottak. Arra valószínűleg ők sem számítottak, hogy a gáz miatt a következő negyven évben folyamatosan lángolni fog a kráter. Ez nem elég ijesztő? A jelenség vonzza a pókokat, akik több ezren nyüzsögnek a pokol kapuja körül. Bizonyos, hogy védik azt.


4. A kísértetkórház

Kelet Sussexben, Angliában találjátok ezt a kedves kis kórházat, ahova bizonyosan nem szeretnétek bekerülni, ha eltörik a kezetek biciklizés közben. Nyugalom, nincs is rá túl sok esély. A kórház 1903-ban nyílt és 90 éven keresztül ápolta betegeit. Főként zavart elméjű páciensek kerültek ide, amolyan őrültek házaként működött (a legenda szerint az itt dolgozó orvosok előszeretettel használták az elektromos áramot, mint eszközt a kezelésben). 1994-ben az épületet teljesen üresen maradt, leszámítva az eszközöket, amiket otthagytak. Elég kísérteties…


5. Az Akodessewa

Ez a piac nem mindennapi. Megölt állatok woodoo-maszkjait lehet megvásárolni, ami része a togóiak életének. Nekik természetes, hogy ilyesmikkel kereskednek, a turistákat viszont figyelmeztették, kerüljék el a helyet, mert rontás kerülhet rájuk.


6. Matsuo szellemváros

Egykor ez a város szolgáltatott szállást a helyi kénbánya dolgozóinak. Az Észak-Japánban található Matsuo kénbánya a világ egyik legnagyobb kénbányája volt, míg 1970-ben el nem hagyták. Azóta ez a város üresen áll, mindössze a köd lakja be minden nap. Az igazi szellemvárost benőtte a növény és gyakran meg sem található a köd miatt.


7. Centralia

Újabb szellemváros, ezúttal Amerikában. Pennsylvania államban egykor virágzó bányaváros volt Centralia, mára azonban senki sem lakja. Illetve a Wikipédia szerint 10-en azért igen, de ez még mindig nem sok az egy évszázaddal ezelőtti 2700-as lélekszámhoz képest. Az ok, amiért a város teljesen kihalt, az az, hogy 1962-ben egy bányatűz ütött ki, ami azóta sem csillapodott. Igen, több mint 50 éve lángol a város alatt található szénbánya, aminek hatására az utak is felnyíltak, és gejzírek törnek fel a sziklák közül.


8. A prágai zsidó temető

Az első itt eltemetett embert 1439-ben helyezték örök nyugalomra. Az azóta eltelt majd 600 évben 12 000 látható sírkő került oda, és a feltételezések szerint több mint 100 000 fekszik a föld alatt. A legenda szerint 11 temetőt építettek egymás tetejére. Ettől igazán ijesztő ez a hely.


9. Párizs katakombái

Ha hiszitek, ha nem, Párizs rejteget egy-két nem túl kellemes dolgot is, nem csak az Eiffel-tornyot és a croissant. Ezek a katakombák Párizs alatt vannak, és egyetlen egyszerű okból vannak feltöltve emberi csontokkal: Párizsban elfogytak a temetők helyei, így a régebbi csontokkal elkezdték feltölteni ezeket a föld alatti folyosókat. Becslések szerint 6 millió testet találhatunk Párizs alatt (ez több mint háromszorosa Budapest jelenlegi lakosságának).


10. Az Aokigahara erdő

Ez Japán öngyilkos-erdője. Csak sétáljatok rajta végig, és erőteljesen megnő az esélye annak, hogy találkoztok egy holttesttel. A helyi rendőrök olyan jelzésekkel próbálják eltántorítani az “ide látogatókat”, amire az van írva, hogy “Gondolj a családodra”, vagy hogy az “Élet értékes”.

betöltés...