11 titkos részlet a Szépség és a Szörnyetegben, amit eddig tuti nem vettél észre

Azt hiszed, már kívülről fújod a mesefilm minden részletét? Tévedsz!

Már-már sportot űznek a ráérősök abból, hogy a Disney-mesékben elrejtett apró vicceket és utalásokat észre vegyék. A Buzzfeed most – talán a közelgő, Emma Watsonos filmváltozat kapcsán – a Szépség és a Szörnyeteg című, 1991-es animációs film csínjait leplezte le, mi pedig kiválogattuk a legszaftosabbakat.

1.

Bambi, az őzike édesanyja – aki a sokkal korábbi, 1942-es mese elején elpusztul – a film elején a Szörny kastélya mellett lévő erdőben csatangol, láthatóan épen és egészségesen.

2.

Az erdőben elvesző Maurice kétségbeesetten és reménytelenül néz rá az elkopott útbaigazító táblákra, de ha kimerevítjük a képet róluk, kivehető, hogy az egyik Anaheimre mutat, a másik pedig Valenciára. Az előbbi a Disneyland otthona, az utóbbi pedig azé a kaliforniai intézeté, ahol számtalan animációs művész tanul.

3.

Amikor Belle egy hegytetőn énekel, az nem véletlenül hasonlít nagyon A muzsika hangjai című filmklasszikus nyitójelenetére: John Carnochan, az animációs film szerkesztője szándékosan tiszteleg az őt elbűvölő jelenet előtt.

4.

Az sem véletlen, hogy Belle öltözéke nagyban hasonlít az Oz, a csodák csodája Dorothyjára: róla mintázták.

5.

És igen, az is szándékos, hogy a Szörnyeteg az egyik jelenetben az Oz-film oroszlánjára hasonlít.

6.

A szép, táncos zárójelenetben szinte alig vannak megrajzolva az emberek Belle-n és szerelmén kívül. Arcuk például alapból nincs. Ez bevallottan pénzspórolásból lett így.

7.

Egyébként a szerelmespár tánca is olyan ismerős valahonnan, ugye? Segítünk: a Csipkerózsikából van átvéve a mozgásuk.

8.

A Szörnyeteg egy igazi kulturális műremeket: Vermeer híres festményét, a Lány gyöngy fülbevalóval című alkotást őrizgeti az egyik termében.

9.

A félelmetes szörnyszobrok, amelyek a Szörnyeteg palotájában leselkednek, a címszereplőről készült korábbi tervrajzok.

10.

A füst, amit a Szörnyeteg emberré változása közben látsz – igazi füst.

11.

Végül: bár Gaston lezuhanását nem követi semmilyen becsapódás hangja, a szemében egy-egy koponya tükröződik, amelyek előre jelzik halálát.

betöltés...