Miért néznek ki fiatalabbnak a mai modern 30 éves nők, mint régebben

Régen egy 30 éves nő már érett felnőtt asszonynak számított, és úgy is nézett ki. Könnyű volt megkülönböztetni egy 20 évest egy nála 10 évvel idősebbtől. Manapság azonban alaposan meglepődhetünk, ha egy fiatal lányról kiderül, hogy valójában már 30 éves, mivel pontosan úgy néz ki, mintha csak 20 lenne. De miért van ez így?

A tudósok bebizonyították, hogy a középkorúság 35 éves korban kezdődik, tehát ha csak 30 éves vagy, még hivatalosan is fiatalnak mondhatod magad.
Most többet megtudhatsz az életkorral kapcsolatos rejtélyekről, és könnyebben megértheted, hogy a mai modern nők miért néznek ki másként, mint régebben.

Másként értelmezik az életkort

Amikor egy ma 30 éves nő felnőtt, folyamatosan azt hallotta, hogy a női szépség végét jelenti ez az életkor. Itt volt vége a szórakozásnak és a boldogságnak. De a sztereotípiák változtak, és ma már tudjuk, hogy 30 évesnek lenni nagyon jó dolog. Már nem aggódunk a számok miatt, és fiatalnak érezzük magunkat, ami jó hatással van a külsőnkre is.

Megvan a választás szabadsága

Régen 25 éves kora után egy nő már nem vehetett fel élénk színű ruhákat, rövid szoknyát vagy más fiatalosabb ruhadarabot, mivel úgy gondolták, hogy már túl öreg hozzá. Napjainkban azonban egy 30 éves nő simán visel szakadt farmert, színes ruhákat, bármilyen színűre befesti a haját, piercingjei vannak, és úgy változtathatja a külsejét, ahogyan csak szeretné. Ettől néz ki fiatalabbnak.

Máshogy állnak a kozmetikumokhoz

Amikor egy ma 30 éves nő felnőtt, még nem voltak szépség-blogok, highlighterek, sminkből csak nagyon korlátozott lehetőségek álltak rendelkezésre. De az elmúlt 15 évben ez a helyzet gyökeresen megváltozott, hatalmas mennyiségű kozmetikumból válogathatunk, és megváltozott a sminkeléshez való hozzáállásunk is. Ma a nők egy jelentős része akkor is sminkeli magát mindennap, ha nincs rá különösebb oka. A mai modern nők ezért vonzóbbak és ragyogóbbak.

Sokkal stabilabb az anyagi helyzetük

Egy modern 30 éves nő sokat tud a kozmetikumokról és a bőrápolásról, melyeknek pozitív hatása van a külsőre. Ebben az életkorban a nőknek már megvan a stabil bevételük, az üzletek bombázzák őket az ajánlatokkal, mindenütt edzőtermek vannak, a magabiztosságuk pedig megengedi, hogy magukra is költsenek. Ennek következtében rendszeresen mozognak, a pénz segítségével jobban tudnak szépülni, amire a korábbi generációknak nem volt meg a lehetőségük.

Használják a fejlett kozmetikai ipar vívmányait

Régen anyáinknak nem volt olyan könnyű igénybe venni kozmetikai kezeléseket. Ma viszont ezt bármely életkorban egyszerűen megtehetjük. Mindenütt sok kozmetológus van, és a kezelések ára sem olyan magas. És korántsem csak a plasztikai műtétekről van szó: léteznek pakolások, masszázsok és számtalan egyéb technika, amivel törődhetünk magunkkal és a szépségünkkel.

Megtalálták a stílusukat

A vásárlás ma már az örömről szól. Akik szeretnek vásárolni, rengeteg időt töltenek az üzletekben, a bevásárlóközpontokban. Akik ki nem állhatják a vásárlás procedúráját, azoknak pedig ott vannak az online vásárlási lehetőségek. A bőséges kínálat lehetővé teszi, hogy kísérletezzünk és rátaláljunk a saját stílusunkra, eredeti ruhákat viseljünk, és az egyes ruhadarabokat izgalmasan kombinálhassuk. Még elképzelni is nehéz, milyen lehetett a ruhavásárlás 40 évvel ezelőtt, mikor alig volt miből választani.

Megvan a belső harmóniájuk és a magabiztosságuk

A társadalmi sztereotípiáknak óriási hatásuk van a nők életcéljaira. A korábbi generációknak csupán egyetlen céljuk volt, hogy családot alapítsanak. Csak kevés nő álmodozott karrierről, de akkoriban jóval kevesebb lehetőségük is volt erre. Ma 30 éves korára egy nő már iskolázott, van karrierje és sokkal több célja, mint a korábbi generációknak. A magabiztosságuk pedig még vonzóbbá teszi őket.

Sokkal felelősebbek az egészségükkel kapcsolatban

Régen a gyógyszerekhez nehéz volt hozzájutni. Ma már bármelyik nap elmehetünk orvoshoz, hiszen nagyon sok magánorvos és magánklinika biztosít magas színvonalú orvosi szolgáltatásokat.

Tisztelik magukat, és megállják a helyüket

Régen a társadalom azt sugallta a nőknek, hogy mindenki más véleményét tiszteletben kell tartaniuk, főleg az idősebbekét. Akkoriban, ha egy idősebb ember mondott valamit, a fiatal nő szégyellhette magát, és megingott az önbizalma. Napjainkban azonban a társadalmi sztereotípiák megváltoztak, és tudjuk, hogy aki idősebb nálunk, az nem feltétlenül okosabb is. Ezért jóval kritikusabban kezeljük a véleményüket. Jobban tiszteljük magunkat, a saját véleményünket és a saját testünket is. Ez a fajta hozzáállás pedig csodákat tesz a külsővel is.

Tudják, mennyire fontos elegendő vizet inni

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem tudtuk, hogy mennyire fontos vizet inni. A legtöbben csak teát ittak. Most már minden felnőtt nő tudja, hogy ha gyermekkorában nem szokta meg a vízivást, nagyon nehéz ezt szokásává tenni idősebb korában. 30 éves korunkra már fontos, hogy odafigyeljünk erre, hiszen a víztől a bőr hidratáltabb lesz, és a testünknek is sok előnye fog származni belőle.

BÓNUSZ: Ahogyan a 30 éves nők kinéztek akkoriban, és ahogyan kinéznek most

Ha kíváncsi vagy, hogyan néztek ki a 30 éves nők az 1970-es években, nézd meg Irina Muravyovát a bal oldali képen. A fotó 1979-ben készült, mikor a színésznő 30 éves volt. A jobb oldali képen Emma Stone színésznőt láthatod, aki nem rég töltötte be a 30-at.

betöltés...