Elképesztő módon különbözik a Japán fürdőszoba a miénktől. Ezt neked is látnod kell!

Japánban nagy hagyománya van a fürdőkultúrának, kellemes időtöltésként, kikapcsolódásként és egészséges feltöltődésként tekintenek egy kellemes fürdőzésre. Velünk ellentétben komoly fürdőszobai életük és rituáléjuk van, vagyis mindennek megvan a jól kialakított, praktikus rendje.

A japán fürdőszobák három részből állnak. Külön részben van a vécé, külön a tusoló és fürdőkád, és külön az öltöző, ahol a ruháikat hagyják. Sok fürdőben a vécé egy üvegfallal van elválasztva a tusolótól, így bármikor lehet például külön használni a WC-t, miközben valaki zuhanyzik. Ezért is alakult ki külön az öltöző, itt mindenki leteszi a ruháit és cipőt, így azok a fürdőbe lépve nem lesznek vizesek.

Az alábbi videóban láthatjuk, amint egy japán kislány bemutatja, hogy miért is az ő fürdőszobájuk a legjobb a világon. Többek közt megtudhatjuk, hogy akár három ember is tudja egyidőben használni a fürdőt, anélkül, hogy zavarnák egymást.

A vécé mellett is van egy kis, a falból kihúzható tusoló, ezt bármikor igénybe lehet venni. A kislány szerint az is jó dolog, hogy mindent körbe lehet tusolni, hiszen rengeteg lefolyó van, és a szigetelés is kifogástalan.

Fürdéskor egy másodperc alatt olyan hőfokra állíthatjuk a vizet, amilyenre, csak szeretnénk. Ha valami baj történik, mondjuk nem bírjuk a túl forró vizet, akár vészhívást is kezdeményezhetünk a kád végében található készülékről.

A filmet végignézve, gondolhatjuk, hogy tényleg a japán fürdőszobák a legjobbak a világon.

betöltés...