6 tudományosan bizonyított jel, hogy intelligensebb vagy az átlagnál

Vannak emberek, akik intelligensebbek másoknál, és ennek bizony tudományosan alátámasztott jelei is vannak. Te vajon az intelligensebbek közé tartozol?

Az emberek hihetetlen tudásvággyal rendelkeznek. Legalábbis egyesek. Kívülről persze nehéz megállapítani, hogy ki az, aki több intelligenciával rendelkezik másoknál, azonban van rá mód, hogy kiderüljön. Íme 6 jele annak, hogy intelligensebb vagy!

A szülőktől örökölted

Mi sem bizonyíthatná jobban az intelligenciádat, mint az, hogy a szüleid is kivételesen intelligens emberek, hiszen ez a legtöbb esetben öröklődik. Az orvosok, mérnökök, tudósok, ügyvédek, és tanárok gyermekei bizonyítottan magasabb IQ-szinttel rendelkeznek.

Nem dohányzol

Már számos kutatás bizonyította, hogy a cigarettafüst nagyon rossz hatással van az agyssejtekre, és idővel, szép lassan “elbutítja” az embert. 20 000 emberrel végeztek kutatást, aminek az volt az eredménye, hogy a dohányzók átlagos IQ-szintje 90 volt, míg nem dohányzóké 100. Az még nem tisztázott, hogy a dohányzás csökkenti-e az IQ-szintet, vagy a kisebb IQ-val rendelkezők hajlamosabbak-e a dohányzásra.

Értesz a zenéhez

Ám a zenélés jó szórakozásnak, hobbinak tekintik, bizonyított tény, hogy a zenészek igen magas IQ-val rendelkeznek. Képesek egyszerre ezer helyre figyelni zenélés közben, és fejben tartani számos információt ezzel kapcsolatban. Jó a koordinációs képességük, illetve az ütemérzékük.

Magas vagy

A magas embereknek nem csupán a sportban van előnyük, de bizonyítottan magasabb az IQ-szintjük is. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy alacsony emberként nem lehetsz zseni, csupán a magasabbak között gyakoribb.

Vékony testalkatú vagy

Ugyanaz a helyzet, mint a kiemelkedő testmagassággal. Szintén nem feltétel a vékony alkat ahhoz, hogy intelligens legyél, azonban számos kutatás bizonyította, hogy a zsenik között nagyon gyakoriak a vékony testalkatú emberek.

Van humorod

A vígjátékírók, illetve a komédiások között rengeteg a magasabb IQ-val rendelkező ember. Ha elképzeled a baráti körödet, rájössz, hogy az, akinek gyors az észjárása, éles a nyelve, és tudja, mikor kell hallgatni, az sokkalta intelligensebb a többieknél.

betöltés...