Forradalmi áttörés a fogászatban. Nem lesz többé szükség implantátumra, ezzel a módszerrel a fogak 63 nap alatt kinőnek!

A fogak egészsége és azok ápolása mindannyiunk számára” fogas kérdés” főleg akkor, ha egy fog olyan mértékben szuvassá és beteggé válik, hogy szükséges kihúzni azt.

Habár tudatosan nem tulajdonítunk ennek nagy jelentőséget, mégis minden egyes kihúzott fog által elveszítjük egy kis részünket. Igaz az, hogy a modern fogorvoslás és a fogpótlás nagyon jó eredményeket ért el az implantátumok és protézisek által, azonban ezek mégis testidegen és nem természetes módjai a fogazat egészséges helyreállításának.

A Kolumbia Egyetem híres professzora Jeremy J. Mao egy merőben forradalmi ötlettel ált elő. Nem kevesebbre szánta el magát, mint arra, hogy kifejlessze az új fogak kinövesztésének módszerét. Dr. Mao szerint az őssejteknek köszönhetően a fogak teljes mértékben regenerálhatók.

Az őssejtek a páciens saját sejtjei, amelyeket a foghíjas ínyrészbe ültetnek be. Itt kezdenek el növekedni és fogszövetté alakulni egész rövid idő alatt. Tanulmányok szerint hatvan három nap szükséges ahhoz, hogy teljesen kifejlett fogszövet képződjön. Valóban forradalmi a módszer, hiszen kizárja a kilökődés kockázatát.

„Az őssejteket a páciens saját testéből gyűjtik be, ezért szervezete nem kidobja azokat, hanem fejlődésüket segíti elő. Ez az új ultramodern technológia fájdalommentes és biztonságos módszer a fogazat épségének visszaállítására. Reméljük, hogy a közeljövőben minél több ember részesülhet ebben az újszerű gyógymódban.” – közli Dr. Mao.

Kedves Olvasók, ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy a megelőzés a legjobb gyógymód, így a rendszeres fogmosás és a szájüreg ápolása nagymértékben megelőzheti a fogak elvesztését.

betöltés...