Kegyetlen módszerrel tanítják móresre az öngyilkosjelölteket Dél-Koreában

Dél-Koreában rendkívül magas az öngyilkosságok száma – naponta átlagosan negyven eset történik. Nemcsak a nyugdíj előtt álló idősek, de a fiatalok is nagy arányban vetnek véget önkezükkel életüknek. Talán emiatt is hoztak létre egy olyan akadémiát, ahol koporsóba zárják a jelölteket, hogy megtanuljanak félni a haláltól, és értékelni az életet.

Az öngyilkosság Dél-Koreában nemzeti problémává nőtt, megoldására még a WHO is felszólította az ázsiai ország politikai vezetését. A kormány azonban hiába tűzte ki célul,  hogy 100.000 emberre nézve 20 alá szorítja az öngyilkosságok számát, konkrét lépések nem igazán történtek. Ezért is kiemelkedők azok az akadémiák, ahol brutális módszerekkel veszik el az öngyilkosok kedvét a haláltól.

Megíratják velük saját búcsúlevelüket, megtervezhetik a temetésüket, sírkövüket, majd egy kriptának kinevezett teremben szépen belefekhetnek a koporsójukba, amire még a fedelet is ráerősítik. Ebben a sötét, klausztrofób helyzetben hagyják őket gondolkodni saját életükről, örömeikről, bánataikról, mintha átélnék saját halálukat, majd amikor kiengedik őket, teljesen új szemléletet követve újra élni akarnak.

A kurzusok olyan sikeresek, hogy már van olyan biztosító társaság, amelyik kötelezővé tette alkalmazottai számára, hogy átéljék a saját temetésüket.

Forrás: Dailymail

betöltés...