Sikerült szétválasztani a hasuknál összenőtt sziámi ikreket… így néznek ki a 7 órás műtét után

A sziámi ikrek rengeteg nehézségbe ütköztek a múltban. Évszázadokon keresztül, ha a testvérpár túlélték a születést, a hátralevő életüket együtt kellett leélniük. Emelett el kellett viselniük azt a tényt, hogy az emberek furcsának fogják tartani őket. Különböző egészségügyi problémákkal is szembe kellett nézniük. A modern orvostudománynak köszönhetően azonban a sziámi ikrek elválaszthatóak, hogy ők is normális életet élhessenek.

Bizonyos állapotokban sajnos egyáltalán nincs lehetőség a szétválasztásra, például ha olyan közös létfontosságú szervekkel rendelkeznek, mint a szív, agy, vagy ha az összenövés túlságosan nagy felületen van. Más esetben a szétválasztó műtét megkísérelhető, azonban minkét iker számára valamelyes kockázattal jár.

Az alábbi képen látható kislányok 2016 december 29-én jöttek világra és testsúlyuk alig haladta meg a 2 kilót. Számos vizsgálat és röntgenfelvétel után az orvosok bejelentették, hogy az ikerek szétválaszthatóak. Azonban egy ilyen beavatkozás óriási kockázatokat hordoz.

A két csecsemő mellkasuknál és hasuknál nőttek össze, de szerencsére mindkét kislány külön szívvel, májjal rendelkezett, azonban ezek a létfontosságú szervek nagyon közel helyezkedtek el egymáshoz.

Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a szétválasztó műtét előkészítése több mint egy évbe telt. Az orvosok számtalan tanácskozások vettek részt, ahol különböző stratégiákat dolgoztak ki, hogy a beavatkozás során esetlegesen felmerülő szövődményekre megfelelően tudjanak reagálni.

2018 január 13-án eljött a beavatkozás ideje: több mint 75 szakember, 8 különböző szakterületről vettek részt a közös munkában, amely Anna és Hope sorsát döntötte el. Hétórai szorongás és reménykedés után elérkezett a boldog pillanat: mindkét lány nyugodtan feküdt, és életükben először a saját ágyukban.

Publiée par FOX 10 Phoenix sur Mercredi 14 février 2018

“Hihetetlenül bonyolult beavatkozás volt, de a kemény munka végül meghozta az eredményt. Egy évig készültünk erre a beavatkozásra. Nagyon boldogok vagyunk, hogy minden jól ment és továbbra is gondoskodni fogunk, hogy Ana és Hope egészségi állapota helyreálljon” – mesélte Dr. Larry Hoollier főorvos.

Természetesen a szülők szívéről is egy hatalmas kő esett le, miután az orvosoknak komplikációk nélkül sikerült szétválasztaniuk gyermekeiket. Az édesapa alig hitt a szemének, amikor meglátta a két édes kislányt.

Publiée par FOX 10 Phoenix sur Mercredi 14 février 2018

“Már majdnem két éve vártunk erre a napra. Leírhatatlan érzés, hogy a két kislány most külön ágyban fekszik. Alig tudjuk kifejezni a hálánkat az orvosoknak, akik teljes erőbedobással dolgoztak, hogy lehetővé tegyék számunkra ezt az álmot.”

Publiée par FOX 10 Phoenix sur Mercredi 14 février 2018

Az alábbi videóban további részleteket is megtudhatunk. A videó azonban sajnos angol nyelven készült:

A sikeres beavatkozás elsősorban Istennek, és a Houstoni Gyermekkórház orvosi csapatának köszenhető. Most már Ana és Hope is normális életet élhet!

betöltés...