5 autós trükk, melyet minden sofőrnek kötelezően ismernie kell

A hétköznapi problémák felmerülése esetében az emberi találékonyság, és kreativitás nem ismer határt. Az alábbi videóban Dave Hax néhány csodálatos ötletet mutat be. Ezeket minden sofőrnek ismernie kell, hiszen bármikor szükség lehet rájuk. Nagyon praktikusak, jegyezd őket meg!

1. Ha nem tudjuk megfelelően letörölni a port a légkondiról, hőfúvókról, egy szivacs segítségével alkossunk gyorsan egy praktikus takarító eszközt. Vágjunk ki egy elkeskenyedő darabot a szivacsból, majd az egyik végébe nyomjunk bele egy fagylaltos pálcát, vagy egy ceruzát. Ezzel a kis szerkezettel sokkal könnyebben beférünk az elérhetetlenebb helyekre is.

2. Annak érdekében, hogy ne akadozzon, könnyebben csússzon a biztonsági öv, fújjuk be egy kevés autófényezővel a szabályozószerkezetet. Majd a fölösleget töröljük le egy nedvszívó ronggyal.

3. Ha nincs a kocsiban telefontartó, könnyen pótolhatjuk. Csupán egy hagyományos befőttes gumira lesz szükségünk hozzá. Fűzzük át a gumit a videón látott módon a légbefúvón, majd ezzel rögzítsük a telefont. Szuper ötlet!

4. Nincs ahová letennünk a kávés poharat vezetés közben? Helyezzünk az anyósülésre egy nagyobb tekercs ragasztószalagot, és a közepébe tegyük bele a kávés vagy az üdítős poharat.

5. Az ablakok párásodását megelőzhetjük a következő trükkel. Fogjunk egy régi zoknit, töltsük fel szilikonos macskaalommal, kössük jól be, majd tegyük a műszerfalra, vagy az ülés alá. Több ilyen kis csomagot is készíthetünk, akkor biztosabb, hogy felszívják a párát.

betöltés...