Egy évtizedig saját testének foglya volt, nem tudott mozogni, beszélni, de mindent érzékelt, ami körülötte van. Megdöbbentő történet!

A jelenleg 39 éves Martin Pistorius élete közel 10 éven keresztül szó szerint egy rémálom volt. Úgy feküdt egy kórházi ágyon, hogy mindenki azt hitte, kómában van, közben ő mindent hallott és érzékelt. A legnehezebb számára az volt, hogy semmilyen jelet nem tudott adni, arról hogy él. A viszontagságos évekről később Ghost boy (Néma üvöltés) címmel könyvet írt.

12 éves korában kezdődött minden. Egy nap fura torokfájást észlelt, aminek az orvosai nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget. Azonban az állapota egyre inkább romlani, elment a hangja, legyengült, kerekesszékbe került, majd végül kómába zuhant.

14 éves korában egy súlyos beteg gyerekekkel foglalkozó intézménybe került, ahol évekig gondozták. Azonban egyszer megtörtént a csoda, Martin felébredt, de sajnos ezt senki sem vette észre körülötte. A fiú nem beszélt, nem mozgott, még csak nem is pislogott, de teljes mértékben hallotta és érzékelte a körülötte levő történéseket.

Martin számára hihetetlenül nehéz időszak következett, ugyanis a mozdulatlanul fekvő 16 éves kamaszt zaklatták a kórház alkalmazottai.

“Az ápolók rendszeresen meghúzták a hajam, hogy könnyezzek, tűzforró teát itattak velem, a fémkanalat hozzáütötték a fogaimhoz, annyira erőltették, hogy egyek. Amikor emiatt elhánytam magam, üvöltöttek velem, hogy mennyire semmirekellő vagyok. Aztán ott voltak a szexuális visszaélések a gondozónők részéről, akiknek elvileg ápolniuk kellett volna engem” – írja le később könyvében.

Martin még valószínű ma is így élne, ha nővére nem veszi észre, hogy a fiú kommunikálni szeretne, és valójában ébren van. Szakemberek segítségével Martinnak idővel sikerült talpraállnia testileg és lelkileg is, azonban a szenvedésekkel teli időszakot soha nem fogja elfelejteni. A férfi családot alapított, lediplomázott, és 14 ezer kilométerre költözött otthonától, hogy semmi sem emlékeztesse arra az időszakra, ami egy rémálom volt az életében.

betöltés...