A kislány egy lábbal a hátán születik – az édesanyja drasztikus megoldást választ

Egy elefántcsontparti születésű kislányt édesanyja megszületése után elküldött egy  több mint két hónapos útra. A család egy táskát készítette el amiben pelenka,  pizsama, bébiétel és édesanyja sála volt, azt vitte magával Dominique a kisbaba az útra. A kislányt kivitték a reptérre, nagyon nehéz döntés volt ez de valószínűleg neki ez volt akkor a legjobb és egyben életmentő döntés.

Dominique úgy született, hogy a hátán egy láb éktelenkedett. Az orvosok azt mondták, ez úgy lehetett, hogy a kislánynak valószínűleg volt egy ikertestvére is de ez a testvérke nem fejlődött ki a méhben. Ehelyett a testvér teste egybeolvadt Dominique testével és ezért nőtt a kislány hátán egy láb.

Ezt az orvosi szaknyelv parazita ikertestvérnek hívja. A kislány tüdeje és szíve sem tudott két testet ellátni oxigénnel.

Publiée par Nancy Swabb sur Mardi 21 mars 2017

A megoldás az volt, hogy Dominique az Egyesült Államokba utazik ahol az Advocate Children Hospital kórházban megműtik. Az egyetlen probléma az volt, hogy a szülőknek nem volt pénze őt elkísérni. Ezért a család egy felhívást tett közzé a Facebook-on. Egy olyan családot kerestek, akik Chicago környékén laknak és két hónapon keresztül gondoskodni tudtak volna a kislányról.

Nancy Swabb olvasta a Facebook-on ezt a felhívást és mondta a családnak, hogy ők szívesen segítenének.

Needing a home in Chicago area for a baby girl coming Feb. 5th. She will be in the states for 2 months. Let me know if you are interested or know someone willing to host this baby.

Publiée par CMM WEST sur Lundi 23 janvier 2017

Dominique így elutazott az Egyesült Államokban és egy hatórás műtéttel testéről eltávolították a parazita ikertestvért.

Resting after surgery.

Publiée par Nancy Swabb sur Mardi 21 mars 2017

A műtét közben az is kiderült, hogy Dominique gerincén még kinövések voltak amik valószínű szintén a parazita ikertestvér testrészei voltak, s így ezeket is el kellett távolítani a műtét során.

Dominique looks so great after surgery. The post-surgery bump on her back is going down every day, and should be gone in 4 to 6 months. She's doing SO well!

Publiée par Nancy Swabb sur Mercredi 5 avril 2017

Lilla Domninique most már gyógyulófélben van és nemsokára visszatérhet családjához. Nancy azt írta a Facebook-on, hogy a kislány jól érzi magát és már nagyon idegeskedik amiatt, hogy nemsokára vissza kell mennie a családjához.

She loves to stand now, too!

Publiée par Nancy Swabb sur Mercredi 5 avril 2017

A Swabb családnak és az orvoscsapatnak köszönhetően most Dominique előtt szép jövő van!

betöltés...