Váratlan dolgot találtak a kertben… Ami lent várta őket, maga a történelem!

Ha valaki új házat vásárol, számítani kell arra, hogy esetleg felfedez egy titkos szobát, rekeszt vagy járatot – főleg, ha egy régi építésű házról van szó. Az alábbi lakók esetében is ez történt: találtak egy csapóajtónak látszó deszkát – felnyitották és újraélhették a történelmet!

Váratlan dolgot találtak a kertben… Ami lent várta őket, maga a történelem!

Ránézésre csak egy sima csapóajtónak néz ki, ami akár egy kutat vagy vizes aknát is rejthetne – de itt sokkal többről van szó… Mindenesetre remekül álcázták, biztosan senkinek nem tűnt fel, hogy itt valami egészen más rejtőzik.

Amikor a tulajdonosok felnyitották ezt a fa ajtót, egy fém borítással körbevett kis zugot fedeztek fel – ahol még egy ajtó rejtőzött. Ám ez már nem volt annyira álcázva, mint a felső – egyértelműen látszott, hogy ez egy újabb ajtó. Felnyitották és egy lépcsőt fedeztek fel, ami a mélybe vezet.

Lemásztak és meglepő dolgot találtak: egy hidegháborúból visszamaradt rejtekhelyet. Látszott, hogy többen is rejtőzhettek itt – ugyanis nem csak egy ágy volt. Konzerveket és zacskós élelmiszert is találtak – és tányérokból, evőeszközökből sem volt hiány. A körülményekhez képest nem volt túl kicsi – a célnak azonban teljes mértékben megfelelt!

betöltés...