Ezért önts legalább egyszer sós ecetet a farmerodra

Bár ma­nap­ság divat a ko­pott, el­nyűtt, sőt még a sza­kadt far­mer is, de mégis mu­ta­tunk egy trük­köt, ami­vel éve­kig úgy néz­het ki a ked­venc ru­ha­da­ra­bod, mintha most vá­sá­rol­tad volna.

A farmer különleges bánásmódot igényel,hiszen egyike azoknak a ruhadaraboknak, melyek a legerőteljesebben engedik a színüket, és amelyek könnyen kopnak. Ha sokáig szeretnéd megőrizni a színt, akkor vásárlás után az első mosás előtt a legjobb, ha egy éjszakára sós vízbe áztatod vagy ecet és víz fele-fele arányú keverékébe.

De az is nagyon fontos, hogy mindig fordítsd ki a farmernadrágokat, mielőtt beteszed a mosógépbe, és használj langyos vizes programot.

A farmerszínének megőrzése érdekében mindig alacsony hőfokon mosd: 40°C mellett is tiszta lesz az anyag, és így nem veszíti el majd a formáját.

Mosópor helyett érdemes folyékony mosószert használnod, mert az nem rakódik az anyagra eltávolíthatatlannak tűnő fehér foltok formájában.

Az ecetes-sós áztatást egyébként félévente érdemes megismételni, így sokáig újszerű marad a kedvenc ruhadarabod.

Ha leöntötted, leetted valamivel a nadrágod, akkor a foltokkal bánj óvatosan: soha ne kezdd el erősen dörzsölni az anyagot, mert azzal maradandóan károsítod az anyag színét.Inkább próbálkozz egy kis ecetes citromleves áztatással.Ezzel itasd át a foltot, enyhén dörzsöld át puha szivaccsal, majd mosógépben mosd ki a farmert. Sem az ecet, sem pedig a citrom nem fakítja ki az anyagot, a foltot viszont eltávolítják.

betöltés...