10 Kép – amelyek egykor felbolygatták az internetet!

Az internet definíciója az, hogy ez egy olyan hely, ahol az információk úgy száguldanak – mint ahogy az autók egy szupersztrádán. Rengeteg információ cserél gazdát nap mint nap, sok sok képet, cikket, videót cserélgetünk egymásközt úgy, hogy ezek valóság tartalmával – legtöbb esetben, nem is vagyunk tisztában. A vírusként terjedő tartalmak legtöbb esetben mind kacsák, valamiért mégis ezek terjednek a legjobban. 

Ilyenek ezek a képek is, amelyek régebben felkavarták anno az internet amúgy sem állóvízét.

1. Ennek a képnek az volt a sztorija, hogy az anya tigris elvesztette a kicsinyeit, és hogy ne pusztuljon bele a bánatba, ezért kis malacokkal verték át, mintha azok lennének a kölykei.

A valóság viszont az, hogy ez a Tigris nem vesztett el semmilyen kölyköt – lehet nem is volt neki. Ez a tigris valójában cirkuszi állat, és csak egy “vicces” mutatványt gyakorolnak éppen.

2. Az amerikaiak fel voltak háborodva ennek a képnek kapcsán, mert úgy hitték hogy a muzulmán bolt tulajdonos, a 2001.szept.11. tragédiát okozó terroristákról emlékezik meg.

Holott valójában arról van szó, hogy elhunyt ismerőséről emlékezett meg, aki 2009.szept.11-én hunyt el.

3.  Egy Amerikai amatőr filmes stáb Új-Zélandon forgatott – egy elhagyatott pályaudvaron. Hirtelen maszkos figurák vették őket körül, mindenféle fegyverrel. (a videóért klikk a képre!)

Jó eséllyel csak unatkozó fiatalokba botlottak – már ha nem teljesen megrendezett volt a videó.

4.  Ez a kép úgy néz ki, mintha egy gyilkos üzent volna az áldozatának.

De nem sikerült igazolnia senkinek azt, hogy bárkit is megöltek volna arra felé azon az estén.

5. A képet megosztó olvasok azt hitték, hogy ezek az emberek valamiféle bizarr kultusz követői.

Valójában egy csoportképet látunk Japánban, amikor kitört ott egy vulkán, és a helyiek ilyen maszkkal védekeztek a por ellen.

6. Ez a kép úgy terjedt mint a vírus. Állítólag amerikai katonákat ábrázol, akik büszkén pózolnak egy Afganisztánban lelőtt Oroszlán fölött.

Az igazság az, hogy Afganisztánban nem élnek szabadon oroszlánok, tovább a kép photoshoppal manipulált. Az eredeti képen – nincs oroszlán! (egyébként az oroszlán sem halott az eredeti képen, csak alszik)

7.  Ez a kép úgy tűnik, mintha egy házaspár tóba fagyott lovak előtt pózolna.

Valójában csak képkocka egy filmből, ami épp egy fura álmot mutat be.

8. A marsi fej – Sok UFO hívő gondolta úgy, hogy ez a kép volt a megdönthetetlen bizonyítéka annak, hogy a földönkívüli is létezik élet.

Valójában csak a pareidolia jelenségnek lehetünk szemtanú, ami nagyjából azt jelenti, hogy az ember genetikusan próbál ismeretlen alakzatokba ismert (legfőképp arcot) bele látni. Ahhoz hasonlóan, mint mikor például a felhők alakzatából veszünk nyuszit, emberi formát, stb-t. A marsi kép egyébként nem is nagyon néz ki emberi arcnak, ha más irányból kapja az árnyékokat.

9. Ez a kép úgy néz ki, mintha valami gyilkos szekta végezne rituális tevékenységet – valami gonosz főúrnak – sátánnak – akárminek.

Valójában ez egy keresztény nagyböjti rituálé, amelyet hagyományosan húsvét előtti héten csináltak a papok.

10. A Google Earth-en fedezték fel ezt a képet, ami úgy néz ki, mintha egy gyilkos próbálná bedobni a tóba az áldozatát, miután végig vonszolta a mólón. 

De ha nagyon megnézed, láthatod, hogy a mólón látható “vér” nem vér, hanem csak víz – amelynek végében épp egy kutya van. Talán vizesen futkosott össze vissza. A gyilkosok pedig nem gyilkosok, hanem csak állnak a mólón, és beszélgetnek.

Szolgáljon ez a cikk tanulságul mindenki számára, aki figyelmetlenül megoszt mindenféle álhírt – felháborodik minden olyanon – ami talán nem is igaz. :)

betöltés...