Szívszorító üzenet egy édesanyától, aki karácsony előtt veszítette el egyetlen gyermekét

“Három évvel ezelőtt olyan volt az életem, mint akármelyik édesanyáé. Egy csodálatos 5 éves kisfiú édesanyja voltam, aki izgatottan készülődött a karácsonyra. Ugyanazt csináltam, amit te most a gyermekeddel csinálsz…”

Három éve, mint oly sok édesanya, Arlene Clark (31) is a karácsonyi őrület részese volt: aggódott a pénz miatt, karácsonyi ajándékokért rohangált, próbált mindent beszerezni az ünnepre, mindent elrendezni. De karácsony előtt hirtelen elveszítette 5 éves kisfiát. Jack 2012. december 19-én halt meg, hat nappal a 6. születésnapja előtt, ami pont karácsony napjára esett. A kisfiú adenovírus fertőzést kapott, ami megtámadta a szívét. Arlene közösségi oldalán arra hívja fel minden szülő figyelmét, hogy felejtsék el a karácsonyi stresszt, és összpontosítsanak inkább a gyermekükre, töltsenek vele minél több időt. Íme az üzenete.

„Három évvel ezelőtt olyan volt az életem, mint akármelyik édesanyáé. Egy csodálatos 5 éves kisfiú édesanyja voltam, aki izgatottan készülődött a karácsonyra. Ugyanazt csináltam, amit te most a gyermekeddel csinálsz: kidíszítettem a házat, levelet írtunk a Jézuskának, karácsonyi filmeket néztünk, bevásároltam az ünnepekre, tervezgettem, milyen lesz a Szenteste, mindent megtettem azért, hogy ez legyen a kisfiam legszebb karácsonya. Nem tudtam, hogy az életem nemsokára örökre megváltozik, hogy a kisfiam nem fogja megérni ezt a karácsonyt. Hogy soha többé nem láthatom, ahogy izgatottan szalad le a lépcsőn, hogy lássa, vajon itt járt-e a Jézuska, ahogy kibontja az ajándékait, és csillogó szemmel játszik velük.”

„Senki nem tudja, mit hoz a holnap, hogy egyáltalán lesz-e még holnap. Mint mindenki más, engem is elkapott a karácsonyi láz: aggódtam a pénz miatt, ajándékokat vásároltam, idegeskedtem a boltban a tömeg miatt, ide rohantam, oda rohantam. De tényleg akkora nagy probléma, ha nem kapom meg azt a boltban, amit szerettem volna? Megéri amiatt idegeskedni, hogy az üzletek tömve vannak, és kígyózó sorokat kell végigállni? Hogy nem találok parkolóhelyet? Hogy még nem küldtem el a karácsonyi üdvözlőlapokat? Hogy nem tudom, mivel lepjem meg a szeretteimet? Hogy nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog az ajándékom? Nem éri meg stresszelni a karácsonyi miatt.  Az egyetlen, ami számít, a gyermeked, és vele töltött idő.”

betöltés...