Egy tizenéves srác találta fel azt az innovatív melltartót, amely nők millióinak mentheti meg az életét

Egy tizenéves srác találta fel azt az innovatív melltartót, amely milliókat menthet meg a mellráktól.

Amikor Julian Rois Cantu 13 éves volt édesanyját már másodjára diagnosztizálták mellrákkal. Az anya már évek óta küzdött a betegség ellen, de sajnálatos módon mindkét mellét el kellett távolítsák. „Túl későn diagnosztizálták” – emlékezett vissza Julian. „Az édesanyám elvesztette mindkét mellét, és kis híján az életét is.”

Ezen sajnálatos történések késztették Juliant, hogy létrehozzon valami olyasmit, ami segít minél hamarább kideríteni a mellrák jelenlétének nyomait. Természetesen minden nőt arra biztatnak, hogy rendszeresen járjon szűréseke, mégis a test apró elváltozásait nagyon nehéz egyből kimutatni. Éppen ezért a mexikói fiatal srác feltalálta azt a melltartót, mely nők életének millióit mentheti meg, mert automatikusan felfedezi, ha valami elváltozást észlel.

A 18 éves fiú találmánya 200 érzékelőt tartalmaz, amik könnyen ki tudják szúrni a mellrák korai jeleit is.

A melltartót egy órát javallott használni egy héten, és azalatt az egy óra alatt a melltartó szenzorjai feltérképezik viselője mellének állapotát. Az érzékelők nyomon tudják követni a szövetek állapotát, a testhőmérsékletet és a vér áramlását. Ezeket az adatokat egy számítógépes applikáción lehet figyelemmel követni, és kiértékelve azokat megtudhatjuk, hogy fennáll-e a veszélye a mellráknak, vagy sem.

Julian ötlete annyira sikeres lett, hogy 17 évesen már saját cégét is megalapította Higia Technologies néven. A cég küldetése, hogy új technológiák alkalmazásával minél több nő életét megkönnyítsék. A cég akkora sikernek örvend, hogy számos díjat is bezsebelt már.

Édesanyja esetének hatására ez a briliáns elméjű tini olyat alkotott, amivel sok emberéletet menthet meg.

betöltés...