10 példa, hogy nem szabad feladni, még ha nehéz is

Időnként a gondok és a kudarcok óriási lavinává duzzadnak. Ilyenkor kétségbeesel, úgy érzed, nincs értelme tovább folytatni a próbálkozást.
Most inspiráló példákat mutatunk híres emberek életéből, melyeken keresztül láthatod, hogy mindig megéri követni az álmaidat!

Woody Allen

A négyszeres Oscar-díjas, ikonikus filmkészítőt kizárták a New York-i Egyetemről, miután több filmművészet vizsgán is megbukott. Ez viszont egyáltalán nem zavarta őt, hiszen a tanulást unalmasnak találta, de mégis elérte a célját.

Ursula Burns

Gyakornokként kezdte munkáját az amerikai Xerox vállalatnál, miután megszerezte mérnöki diplomáját. A cég felfigyelt az ambiciózus nőre, és asszisztensként alkalmazta. Még 32 éves korában is csak kezdőknek szánt pozíciót töltött be.

Kitartásáért 10 évvel később nyerte el jutalmát. Először a globális gyártásért felelős részleg alelnökévé tették meg, ma pedig már ő a vállalat elnöke.

Gabriel Jesus

2014-ben a brazil focista, a Manchester City csatára abból élt, hogy mezítláb festett jelöléseket az utakra. Miután a kedvenc csapatát látta játszani a tévében, elhatározta, hogy egy nap ő is játszani fog országa dicsőségéért. És megcsinálta! Ma már 80.000 dollárt keres hetente, és nagyon ígéretes játékos.

Harland Sanders

Első étterme nem bírta a versenyt, és csődbe jutott. Harland 65 éves korában kezdte körbeutazni Amerikát, és rántott csirkeszárnyakat árult különböző létesítményeknek. Pontosan 1008-szor utasították vissza. Mégsem adta fel, hitt a különleges receptjében, ami később világhírűvé tette a KFC-t.

Elon Musk

A kanadai-amerikai milliárdos majdnem csődbe vitte a PayPalt. Ennek eredményeképpen az igazgatótanács úgy döntött, kirúgja, éppen akkor, mikor nyaralni repült.

16 évvel később 5 millió dollárért sikerült megvenni az X.com domaint, ami korábban hozzá tartozott, majd a PayPal létrehozásának alapjává vált. Példája jól szemlélteti, hogy kudarcok előfordulhatnak, de arra kell, hogy ösztönözzenek, hogy még többet érjünk el.

Anna Wintour

Alig több mint fél éve dolgozott ott újságíróként, mikor kirúgták a Harper’s Bazaar magazintól, mert összevitatkozott a szerkesztővel. A Vogue főszerkesztőjét azonban ez nem visszavetette, hanem előre lendítette a karrierjében. Anna azóta azt vallja, hogy ha valamiben biztosak vagyunk, vagy valamiben nem értünk egyet másokkal, védjük meg véleményünket, mert az egyedi gondolkodásmód mindig elnyeri jutalmát a munkában.

Howard Schultz

Felmondott a Starbucksnál, ami akkoriban kávébabot árult. Azért lépett ki, mert szeretett volna egy kávézó láncot létrehozni, de ezt az ötletét a vezetés nem támogatta. Howard valami egyedülállót szeretett volna csinálni, kombinálni akarta a minőségi kávét a kellemes környezettel, ahova az ember szívesen tér vissza.

2 évvel később Schultz megvásárolta a Starbucksot, népszerűvé tette az USA-ban, és ismert márkanévvé az egész világon.

Stan Smith

A profi teniszezőt pályafutása kezdetén a Davis-kupa szervezői visszautasították. Mivel szétszórt volt, nem engedték, hogy labdaszedő legyen.

Stan azonban úgy érezte, a tenisz az ő hivatása. Folytatta tovább, hogy elérje célját, végül pedig nyolcszoros kupagyőztes lett, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire alábecsülték.

Nick Woodman

Miután lediplomázott, Nick megalapította a Funbugot, a játékoldalt, ami sikerei ellenére viszonylag hamar csődbe is ment.

Hogy valahogyan túljusson ezen a kudarcon, Ausztráliába ment szörfözni a barátaival. Miközben nézte a profi szörfösöket, kipattant a fejéből az ötlet, hogy készít egy apró és kényelmes kis kamerát. Ez lett a GoPro, ami milliárdossá tette.

Nick biztos benne, hogy a kudarca nélkül a hobbija soha nem vált volna az élete munkájává.

Soichiro Honda

Nagyon szegény családban nőtt fel, és már gyermekkorában is segítenie kellett a munkában az apjának. Érettségi után nem folytatta a tanulmányait, egyszerű szerelőként kezdett dolgozni. Régi motorokat épített be kerékpárokba, közben arról álmodozott, hogy egyszer elkészíti a saját motorját drága alapanyagokból, króm kerekekkel és bőrülésekkel.

Az álmok valóra válnak, ha kitartóan küzdesz a célodért. Soichironak sikerült megnyitnia a Hondát, ami napjainkban a világ legjobbjai közé tartozó motorokat gyártja.

betöltés...