Ez a nő nem akar leülni a férfi mellé. Ha meglátod az arcát, te is megkönnyezed..

Szívbemarkoló videó az emberi kegyetlenségről.

Az emberek kegyetlenek tudnak lenni olyanokkal szemben, akik másmilyenek, mint ő. Más a bőrszíne, más a vallása, más embereket szeret. Az idegen dolgoktól, emberektől, kultúráktól és gondolkodásmódoktól való elzárkózás félelmet szül, amelyből harag és gyűlölet lesz. A gyűlöletből pedig ritkán sülnek ki jó dolgok.

Ebben a videóban öt, nagyon rövid, de annál sokatmondóbb történetet kísérhetünk végig. A szereplők minden esetben valamilyen kisebbséghez tartozó emberek, és a velük szemben előítéletes személyek. A harmadik főszereplő pedig a rosszarcú, gyanakvó, fekete ruhás ember, aki mindenkiben ott lakozik, aki fél elfogadni más embereket.

És ennek a láthatatlan, fekete ruhás embernek köszönhetően élnek rengetegen elnyomásban, félelemben és kiközösítve. Csupán azért, mert egy kicsit mások mint a nagy többség. Azt hiszem a jelenetek végén az arckifejezések mindent elárulnak…

A videóhoz angoltudás szükséges, angolul nem beszélők kedvéért időrendi sorrendben leírjuk magyarul azt a pár mondatot, amely a videóban elhangzik.

1. -Nem maradsz ott, igaz?
2. -Szerinted miben sántikálhat?
3. -Valóban meg tudnál benne bízni?
4. -Nehogy a szemébe nézz.
5 *egy rasszista vicc vége* – Folytasd, ez csak egy vicc.

betöltés...