Így derítheted ki egy ceruza és egy vonalzó segítségével, hogy jól állna-e a rövid haj

Jól állna nekem a rövid haj? – a kérdés, amit mindannyian felteszünk néha a barátainknak, és amiről utáljuk, ha nekünk teszik fel. Mert hát honnan is tudhatná azt az ember lánya, amíg ki nem próbálta, ugye? Na csak nyugalom, most megmondjuk, honnan!

Egy kis méricskélés és kiderül a titok

Az még nem nagy meglepetés, hogy az ideális hajhossz és az arcforma szoros összefüggésben állnak, és biztosan hallottál már valamit kerek meg hosszúkás arcformákról is, de ezek a ködös üzenetek nem sokat segítenek, amikor el akarod dönteni, hogy bele merj-e vágni az átalakulásba.

A brit John Frieda Salon stylistja, John Frieda azonban azt állítja, megtalálta az ideális hajhossz meghatározásának matematikai képletét, és még csak számológép, vagy speciális berendezés sem kell hozzá. Mindössze egy ceruzára és egy vonalzóra lesz szükséged.

Így mérj!

Fogd meg a ceruzát, tollat, szájkontúrt, bármit, ami egyenes vonalú, és illeszd vízszintesen az állad alá. Ez után fogd a vonalzót, és függőlegesen illeszd a füledhez úgy, hogy a vonalzó teteje éppen a fülcimpád alatt legyen. A ceruza és a vonalzó egy ponton keresztezni fogják egymás útjait, és az itt található számot kell lelesned.

Frieda szerint azt, hogy jól állna-e neked a rövid haj, az 5,9 centiméteres szabály dönti el. Ha a ceruzával és vonalzóval meghatározott szám ennél rövidebb, akkor remekül fognak állni neked a rövidebb tincsek, ha viszont ennél nagyobb, akkor jobban teszed, ha megtartod a hosszú fürtöket, mert számodra ezek a legelőnyösebbek.

A sztárokon is működik

A trükk állítólag többszörösen kipróbált, és sztárokon is működik, például Audrey Hepburn vagy Kim Kardashian arcán is megfigyelhető – előbbi az 5,9 centis szabály alattiak, utóbbi azok fölöttiek táborát erősíti, és ennek megfelelően hordják a hajukat is.

Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy nem csak rövid és hosszú haj van a világon, és az átmenetek közül a szabálytól függetlenül is nyugodtan válogathatsz! Ha pedig egy frizura igazán illik a személyiségedhez, és te jól érzed magadat vele, akkor az a megjelenéseden is látszani fog, a kisugárzásnál pedig egyetlen frizura sem tehet vonzóbbá.

betöltés...