Egy idegen férfi a boltnál átadott neki egy borítékot. Amit benne talált, az megváltoztatta az életét.

A borítékra csak annyi volt írva: nyisd ki! Az édesanya és lánya egyszerűen nem jutott szóhoz a gesztustól. Mi sem. Hát léteznek még igazi jó emberek!

„Ma az édesanyámmal a gillinghami szupermarketbe mentünk vásárolni. Egyszer csak ezt hallottam: „Tessék, kedvesem”, majd egy férfi odaadta anyámnak a levelet. Semmi nem volt rajta, csak hogy „Nyiss ki!”

Nem láttam a férfi arcát, mert gyorsan eltűnt a tömegben (amikor az édesanyám kinyitotta a borítékot, a parkoló tele volt emberekkel).
A borítékban egy cédula volt: „Ez egy véletlenszerű, kis jótett… nem kell visszafizetned, de adj cserébe egy kis kedvességet másoknak… ez volt az én részem… te mit fogsz tenni?” John. (A cédula mellett 50 font is volt a borítékban.)

Nos, igen. Nem tudom, ki vagy és honnan jöttél, miért voltál ilyen nagyvonalú velünk John… Nem tudhattad, hogy a nő, akinek a kezébe adtad ezt a levelet (az édesanyám) nemrég veszítette el a fiát (szeretett testvéremet), és el kellett temesse. Mi éppen arról beszélgettünk, hogyan tudnánk összeszedni a pénzt a temetésre…

Te nem tudhatod, mennyit segítettél ezzel a véletlenszerűen kiválasztott jótettel az édesanyámnak, akinek az elmúlt hetekben voltak a legszörnyűbb, legsötétebb napjai.

Teljes szívemből köszönöm, és nagyon remélem, hogy megtudod, hogy a tetted sokkal több volt egy „kicsi, véletlenszerű jótettnél”.

Szívélyes üdvözlettel: Emma”

betöltés...