5 ember, aki meghalt, majd visszatért az életbe – Elmesélték, mit tapasztaltak “odaát”

betöltés...

Bár folyamatos viták vannak a halálközeli élmények okairól, valódiságáról – ebben a cikkben belga kutatók álláspontját fejtettük ki bővebben -, újra és újra napvilágot látnak túlvilági beszámolók.

Beszámolók halálközeli élményekről

A higherperspectives.com a Reddit felhasználóinak sztorijaiból szemezgetett, és kiemelte az 5 legjobbat. Olvasd el, mit tapasztaltak azok, akik meghaltak, majd visszatértek az életbe!

Halál vagy félálom

TheDeadManWalks 15 éves korában éppen kemoterápiás kezelésen esett át, amikor vérmérgezést kapott. Nagyon súlyos volt az állapota, így miközben vitték befele a kórházba, két valóság között lebegett. Küzdött, hogy ebben a világban maradhasson, de néha átcsúszott a „holtakhoz” – a harcot úgy írta le, mint azt az állapotot, amikor valaki reggel még félálomban van, de fel kell kelnie. „Nagyon csábító meghalni. Mintha reggel többször is megnyomnád a szundi gombot, csak azért, hogy alhass még öt percet, aztán még ötöt, aztán még ötöt.”

A halál nagyon csábító is lehet

Találkozás az elhunyt testvérrel

Schneidah7 egy motorbalesetet követően nézett szembe a halállal. Az ütközés után minden elsötétült a szeme előtt, majd egyszer csak elkezdett menni egy fehér folt felé. Végül arra ébredt, hogy valaki kiabál vele. „Kinyitottam a szemem, és megláttam mellettem a bátyámat az útpadkán, éppen üvöltött velem. Furcsa volt, mert a bátyám évekkel ezelőtt meghalt. Sajnos annyira nem tudtam összeszedni magam, hogy szóljak is hozzá, úgyhogy csak néztem őt.”

Csillogás és tisztaság

SonofDavor azt mesélte, hogy majdnem megfulladt, amikor 5 éves volt. „Csak arra emlékszem, hogy miután beleugrottam a vízbe, és elborítottak a hullámok, hirtelen minden tiszta lett. Mintha a víz mindent egyenletessé tett volna, hihetetlen csillogást tapasztaltam és hihetetlen fényességet.”

A halál semmi

7storiesup mindössze 7 éves volt, amikor egy műtét közben halálközeli élményben volt része. Az asztmája miatt a beadott altatótól ugyanis pár pillanatra megállt a szíve. „Nem kifejezetten mágikus élményként írnám le, csak aludtam, és azt éreztem, hogy vagy fel tudok kelni, vagy nem. Szomorú helyzet ez egyébként, hiszen nincs semmi körülötted. Az élet hangos, illatos és látványos, de a halál – a halál az egyenlő a semmivel.”

Valaki számára a halál egyenlő a semmivel

Békés üresség

Minusthelela percekig halott volt egy szívproblémája miatt, és ő is úgy írta le a halált, mint valamit, ahol teljes sötétség honol. „A szobában kihunytak a fények, és egy furcsa béke érzése öntött el, mintha aludni mennék. Se rosszat, se jót nem láttam, csak az ürességet.”

betöltés...