7 tünet, ami szívproblémák kialakulására utalhat!

A szívproblémák ma már nem csak az idősebb generációt érintik, hanem a fiatalok körében is egyre gyakoribb rendellenesség. Ezért nagyon fontos az, hogy a tünetek időbe fel legyenek ismerve, mert ilyen esetben a gyógyulásra, felépülésre nagyobb esély van.

1. Kellemetlen mellkasi tünetek

Ez vonatkozhat a mellkasban kialakuló erős nyomás érzetre, de szívroham előtt égő, csípő érzés is keletkezhet az említett helyen. Ha a fájdalom rövid ideig tart, akkor valószínűleg a mellkast körülölelő izomzatban alakult ki gyulladás.

2. Szapora lélegzés már kis megterhelés esetén

Ha pár emeletnyit lépcsőzöl, és utána gyorsabban lélegzel, az természetes folyamat, főként, ha dohányzol, vagy ülő életmódot folytatsz. Ha viszont probléma van a szíveddel, akkor már pár lépcső után meg kell kapaszkodnod, mert érzed, hogy el fogod veszíteni az egyensúlyodat, ilyen esetben érdemes szívspecialistához fordulnod.

3. Horkolás

A horkolás annak a jele, hogy nem lélegzel úgy, ahogyan kellene. Az alvás közben fellépő légzésszünetek szívproblémára utalhatnak, amit kezelni kell, mert idővel még nagyobb nyomás fog nehezedni a szívre.

4. A szűnni nem akaró köhögés

Ha minden tüdőrendellenesség kizárva, de a köhögés mégsem szűnik meg, akkor annak az oka a szívelégtelenség lehet. Ez azért fordul elő, mert a szív nem tud eleget tenni a keringés fenntartásának, így a vér késve jut el a tüdőkbe, ami köhögést vált ki.

5. A lábak, bokák megdagadása

Ez azért van, mert a szervezet visszatartja a vizet, ami azért lehet, mert az ételek, amelyeket fogyasztasz, túl sósak, és a gyenge szívműködés miatt a vesék sem tudják kiszűrni a felesleges sót a szervezetből, így kialakul a dagadás.

6. Szabálytalan szívverés

Ha zaklatott vagy, netán izgulsz, akkor teljesen normális, hogy a szíved hevesebben ver, de ha nyugodt vagy, és akkor is szabálytalanul dobog a szíved, akkor elérkezett az idő, hogy felkeress egy orvost, aki miután elvégezte a vizsgálatokat, előírja a megfelelő kezelést.

7. Gyakori és bő verejtékezés

Ez főként szívroham előtt szokott bekövetkezni, ezért ha patakzik rólad a verejték, szédülsz, nyom a mellkasod, akkor azonnal hívj segítséget, mert akár az életed múlhat ezen.

betöltés...