Állandó fáradtság, rossz látás, súlygyarapodás? Egyetlen vitamin hiánya okozhatja a problémát!

Testünk egy egységben működő bonyolult rendszer. Ha egy dolog nem működik jól, vagy valamiben hiányt szenvedünk, az egész rendszer működése felborul. Mit is jelent az egészség? Azt, hogy EGÉSZ-ek vagyunk!

A szervezet egyik legfontosabb vitaminja a B12-vitamin, amely elengedhetetlen a megfelelő anyagcseréhez, és a sejtműködéshez. A másik nagyon fontos dolog, hogy a B12-vitamin szerepet játszik a máj megfelelő működéséhez szükséges kolin termelődésében.

Ha a szervezetünk nem rendelkezik elegendő B12-vitaminnal, akkor az alábbi tünetek alakulhatnak ki.

1.Fáradtság

A B12-vitamin szerepet játszik a vörösvértestek termelődésében, és ezáltal a vér oxigén szintjéért is felelős. Ha nem kapunk elegendő oxigén dús vért, akkor állandóan fáradtságérzettel küzdünk.

2.Ízületi fájdalom

A B12-vitamin hiányban szenvedők idő előtti ízületi problémákkal, és reflex kieséssel szembesülhetnek.

3.Végtagzsibbadás

A B12-vitamin hiánya okozhat kéz-, és lábzsibbadást. Ha állandóan hangyák mászkálnak a végtagjainkban, keressünk fel egy szakembert.

4.Szapora légzés, gyors szívverés

Ha szapora légzés, és felgyorsult szívverés problémájával szembesülünk, mindenképp forduljunk orvoshoz, de lehetséges, hogy csak a B12-vitamin hiánya okozza a tüneteket.

5.Gyengeség

Izomgyengeséget, és szédülést okozhat a B12-vitamin hiánya.

6.Lassú anyagcsere

A B12-vitamin hiánya lelassítja az anyagcserét, ami túlsúlyt eredményezhet. A probléma akkor is kialakulhat, ha normálisan étkezünk.

7.Szemproblémák

A B12-vitamin hiánya látóideg károsodást okozhat, éppen ezért homályos látás, fényérzékenység, vagy kettős látás alakulhat ki.

8.Sápadt bőr

Ha a bőr hosszú időn keresztül, sápadt, élettelen, akkor lehetséges, hogy növelni kellene a B12-vitamin bevitelt. A B12-vitamin hiány esetében bilirubin szabadul fel a szervezetben, és ettől lesz sápadt a bőr.

betöltés...