Így végezd el az ingyenes gyors CANDIDA tesztet a reggeli nyálból otthon!!!

A Candida nagymértékben elterjedt a lakosság körében. Egyes szakemberek szerint a populáció közel 80 \%-a érintett ebben a témában. A candidás tünetek egyre nagyobb teret hódítanak a helytelen táplálkozás és az antibiotikumok, gyulladáscsökkentők és szteroid készítmények mértéktelen használata miatt.

A Candida albicans  egy gomba, amely normális élettani helyzetben is megtalálható kis mennyiségben a gyomor bélrendszerben, megosztva életterét más mikroorganizmusokkal. Így a normál bélflóra a szervezet számára hasznos és káros baktériumokat és Candidát is tartalmaz, amelyek az egészséges személyek esetében szimbiózisban együtt élnek. A probléma akkor jelentkezik, ha megborul ez az egyensúly, és a hasznos baktériumok száma csökken a Candida gomba telepeinek száma viszont megnő.

Ezek a Candida gombás fertőzés lehetséges tünetei:

Puffadás, lepedékes fehér nyelv, bélgázak, székrekedés, hasmenés, fáradtság, fejfájás, idegesség, depresszív hangulat, atléta láb, élelmiszerallergia, hüvelyi folyás, viszketés, aftás elváltozások.

Amennyiben ezek a tünetek fennállnak és fura módon hosszú időn keresztül megkeserítik az életed, akkor ideje a Candida gombára is gondolni. Természetesen a szakszerű diagnózishoz orvos és mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálat szükségeltetik, de a következő egyszerű otthon elvégezhető gyors Candida teszt megközelítő pontossággal használható a Candida gomba kimutatására.

Mit kell tenned?

1. Este tölts meg egy poharat vízzel (szénsav, klórmentes tiszta víz) és hagyd állni szobahőmérsékleten az ágyad mellett.

2. Reggel mikor felébredsz, mielőtt bármit is tennél, köpj a pohárba. Ne erőltesd, hogy nagy mennyiségű nyált gyűjts, vagy a garatból szívd fel a váladékot. Csak annyi nyálra van szükség amennyi épp akkor a szádban a rendelkezésedre áll.

3. Hagyd 2-3 percet állni, aztán figyeld meg a pohár tartalmát az ablak vagy egy lámpa fényénél, majd ismételd meg 30 perc múlva is a vizsgálat eredményét, hogy biztos legyél benne.

Az egészséges nyálnak lebegnie kell a víz tetején.

Amennyiben a nyálból lefele nyúló vékony fonalszerű képletek kígyóznak a pohár aljára, illetve ha a nyál leülepszik a pohár fenekére, akkor ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel tüneteidet a Candida gomba okozza.

Ebben az esetben érdemes szakember segítségét kérni a pontos diagnózis és a kezelés felállításában.

betöltés...