Újabb 6 trükk, amit érdemes eltanulnod a sminkesektől

Pár hónappal ezelőtt írtam egy sminkes trükkökről szóló cikket, amit rengetegen elolvastatok (tényleg, szinte felfoghatatlanul sokan), sőt jó pár személyes levelet és kérdést is kaptam tőletek a megjelenés után. Éppen ezért úgy döntöttem, most megosztok veletek pár újabb fortélyt. Remélem, ezeket is annyira szeretni fogjátok, mint az előzőeket! 🙂

Kontúrozz kanállal!

Bármilyen meglepő és furcsa, de a kanál szuper sminkes eszköz lehet! A kontúrozás egy elég bonyolult folyamat, mert nehéz eltalálni, hogy a sötét és a világos szín hova kerüljön, illetve milyen irányban, és vastagságban érdemes felvinni őket.

Itt jön képbe a kanál, ami óriás segítségedre lehet, hiszen sablonként használhatod. Tedd a kanalat az arcodhoz úgy, hogy befelé nézzen, a füled tövétől induljon ki, és takarja be az arcod almácskáit. Ha elhelyezted a kanalat, alatta húzz egy a sötét csíkot úgy, hogy az orrod felé haladva egyre halványabb legyen.

Ezután vedd el a kanalat és húzz egy vonalat világos korrektorral közvetlenül a sötét alá, majd egy nagyobb fejű satírozó ecsettel dolgozd át, satírozd össze a két színt, hogy ne maradjon vonalas. Ügyelj rá, hogy a kanalat az arcod mindkét oldalán ugyanoda, szimmetrikusan helyezd el.

Fehér ceruza primerként, világosításra

Egy fehér szemceruzával sok szuper trükköt lehet csinálni, de nekem ez a kedvencem! A lényege, hogy ha ilyet használsz a szemhéjad előkészítésére primerként, akkor nem kell lealapoznod vagy korrektoroznod ezt a területet (hogy később beletapadjon a szemhéjpor), a bázisod mégis tartós és intenzív lesz.

Ezzel a trükkel ráadásul azt is elérheted, hogy a világos szemhéjporod ne csak a palettádban nézzen ki tökéletesen, hanem felrakva is vibrálóan fénylő és erős legyen a hatása.

Egy hegyes ceruzával satírozd át a szemhéjadat, majd ha készen vagy, apró, ütögető mozdulatokkal dolgozd össze az egészet. Ugye, mennyivel szebb a végeredmény? 🙂

Rúzs mattítás zsebkendővel és púderrel

A matt rúzs nagy divat, de nem csak ezért szeretjük, hanem azért is, mert sokkal tartósabb a fényes verzióknál. De mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy bármelyik rúzsodat bemattíthatod, csak egy zsebkendőre és némi porpúderre van szükséged hozzá?

Ehhez a feltett, sima rúzsodra rakj egy zsebkendőt (ne nyomd rá, csak óvatosan érintsd oda), majd egy púderecsetre tegyél porpúdert, és a zsebkendőn keresztül púderezd át az egész szádat.

Ezután húzd le a zsebkendőt és gyönyörködj a matt hatásban (ha még intenzívebben mattítanál, a folyamatot egymás után többször is megismételheted). Azt persze fontos tudnod, hogy tökéletesen matt sosem lesz a végeredmény, hiszen a rúzs eredeti textúrája nem változott – inkább afféle „soft matte” hatásra számíts.

Narancssárgás-piros rúzs a karikák eltűntetéséhez

Gondolom hallottál már róla, hogy a szem alatti sötét karikák eltüntetésére a legjobb módszer egy narancssárga korrektor – de lássuk be, ez a legtöbb lány sminkkészletében nem lelhető fel.

Ezzel persze nincs is semmi baj, különösen, hogy a korrektor szuperül helyettesíthető akár egy narancssárgás-piros matt rúzzsal is.

Ebből kenj egy keveset a szemed alá, az ujjaiddal dolgozd el, majd rakd rá a szokásos korrektorodat és púderezd le az egészet. Voilá, a tekinteted máris friss és üde!

Szempillaspirál 2.0

Ha a szempillaspirálod már a végét járja (vagyis még van benne festék, de már nem az igazi, mikor felkened), akkor itt egy szuper módszer, hogy újjá varázsold!

Nem is kell hozzá más, csak a kedvenc sminklemosód, amiből elég pár cseppet a szempillaspirálod tubusába töltened, majd összerázni – a folyadék fellazítja a spirál kicsit már megszáradt állagát és olyan lesz, mint új korában.

Belső szemceruza, hogy tökéletes legyen a tusvonalad

A tusvonal magában is feldobja a sminkedet, de sokszor zavaró, hogy amikor meghúzod, a felső vízvonaladból mintha hiányozna a tus (a felső képen ezt jelzi a kicsi nyilacska).

A helyzet megoldása viszont egyszerűbb, mint gondolnád: egy fekete szemceruzával húzd ki a felső vízvonaladat!

Ettől a tusvonalad sokkal intenzívebbnek látszik majd, és a teljes belső szemzugod fekete lesz.

betöltés...