Megszólalt a beteg nő, akinek fotóját gonosz mémhez használták fel

Senki sem szeretné, ha gúnyt űznének belőle.

Így van ezzel Lizzie Velasquez is, aki betegségei következtében eléggé nem úgy néz ki, mint a korabeli lányok: a 27 éves Lizzie idősebbnek tűnik, és egy ritka genetikai rendellenesség következtében nem tud a szervezete zsírt raktározni, ezért nagyon sovány. Emellett Marfan-szindrómában is szenved, ami többek közt nagyon hosszú végtagok kifejlődéséhez vezet.

A lány egyébként nem tört össze betegségeinek nyomása alatt, és az sem mindig tölti el szomorúsággal, hogy nem olyan, mint a többség – sőt, ha úgy vesszük, előnyére tudta fordítani másságát, ugyanis motivációs beszédeket tart. Az viszony lesújtotta, hogy milyen gonoszak tudnak lenni az emberek.

Nemrég ugyanis szembe jött vele egy mém a neten, amin a saját arcát látta. “Michael azt mondta, találkozzunk emögött a fa mögött egy kis huncutkodásra. Késik, szóval valaki megjelölné őt ezen a képen, és megmondanátok neki, hogy még mindig várom?” – szabad fordításban nagyjából ennyi a kép szövege.

Lizzie-nek persze borzasztóan fájt a dolog, de erőt vett magán, és Facebook oldalán az összes sorstársa nevében rövid üzenetet írt ki. A lány azt kéri: attól, hogy valaki beteg és más mint mi, még ő is ember – gondoljunk erre, mielőtt legközelebb esetleg megosztanánk valamit, ami bántó lehet egy emberi lénynek.

betöltés...