10 érdekes tény a balkezesekről, amit kevesen tudnak!

Olyan érdekes tényeket osztok meg most veletek a balkezesekről, amiket eddig még biztosan nem hallottál, érdemes elolvasnod neked is érdekes cikkünket!

Számos európai országban negatív vagy elítélendő tulajdonságot társítanak a balkezességhez, nincs ez másképpen Magyarországon sem, nézzük csak az efféle szavakat például: balfácán, balszerencse, vagy éppen kétbalkezes. Nem tudja senki, hogy ez miért alakult ki, mivel a balkezesek nem sokban különböznek jobbkezes társaiktól.

A jobbkezeseknél az agy bal féltekéje felelős a beszédért, és a logikus gondolkodásért, a jobb félteke pedig az érzelmeket, a humort és a művészetekre való hajlamot irányítja. A balkezeseknél ez a működés pont fordított, sokan viszont nem tudják, hogy a balkezességnek számos előnye is van, egy ausztrál kutatás szerint a balkezesek jobban teljesítenek akkor, amikor gyorsan kell gondolkodni és dönteni, bármilyen feladatot megoldani. A következő oldalon található videóban mutatok nektek 10 érdekes tényt, amik még különlegesebbé teszik a balkezeseket, nézd meg mindenképp!

betöltés...