Nem tudtam elhinni, mi az amit ez a fickó tett, a születendő gyermekéért. De a végére … WOW

Nemrég lett megosztva ez a csodálatos DIY (csináld magad) projekt, amit egy fickó készített a születendő fia gyerekszobájába. A száloptikás világítás célja az volt, hogy olyan hatást teremtsen, mintha több száz csillag pislákolna az éjszakai égbolton..
Itt van az egész folyamat amin keresztül ment, hogy létrehozza ezt a csodálatos hatást, (saját szavaival a továbbiakban)

1,8 hüvelykes festékfedő szalagot használtam, hogy kijelöljem a gerendákat a mennyezeten, hogy oda ne fúrjak lyukakat a csillagokként szolgáló fények számára.Ezután tűzőgépet használtam, és egyfajta tereprendezéshez használatos zsineget, hogy 30x30cm-es rácsokat hozzak létre a mennyezeten. Kiszámítottam, hogy a szoba 3,6 x 3méteres, ami majd’ 11m2 , és van 600 üvegszálam, hogy 5 csillagom legyen minden 30cm2-ben. Próbáltam lyukakat fúrni véletlenszerűen, de a rácsok segítettek abban, hogy szép elrendezést tudjak létrehozni.

Itt már kész a rács. A készletben amit vettem különböző átmérőjű csillagok voltak. A célom tényleg az volt, hogy véletlenszerűen legyenek kiválasztva.

Ez idő alatt Boo nevű cicám csak púp volt a hátamon J.

Eddig a pontig a projekt egész szórakoztató volt. Most jött a gagyi része a folyamatnak.

Minden a szigetelést el kellett távolítanom a szoba tetejéről. Ez mintegy 9 szemeteszsáknyi hulladékot jelentett.

Így nézett ki ezután a terület…

Ez már nem rossz. Nagyon sok időmet felemésztette, mire kiportalanítottam a helyiséget. Minden fekete por csak hátráltatott mikor a szálakat a helyükre kellett ragasztanom.

Burtonnak nem tetszett, hogy nem tud a közelembe férkőzni a padláson.

Ezt a készletet a Wiedamark.com-on vásároltam. Elég gyorsan kiszállították, és eddig még nem volt gondom vele. Tartalmazta a fényforrást egy csillogó kerékkel mely már előszerelt volt, 600 üvegszálat (2 kötegben 300, három különböző méretű szál), egy távirányítót, egy színkereket mely színeket tud biztosítani a csillagoknak, és egy a kulcstartós jeladót távoli ki-bekapcsoláshoz.

Itt a fényforrás.

És a kulcstartós jeladó. Egy kicsit silány, de végzi a dolgát. Lehet, hogy majd valami jobbat keresek a jövőben.

Ez a szálköteg.

Az első gondolatom az volt, hogy beburkolom az egész köteget szigetelőszalaggal, de ez egy rossz ötletnek tűnt. Ez az egészet merevvé tette és nehéz volt kezelni. Így végül kb 30cm-enként kötöttem össze őket, hogy együtt is legyenek de ne gubancolódjanak

A legvégén lévő 10cm-es szakaszt, amelyik része átjött a mennyezeten teljesen lefedtem szigetelőszalaggal.

Ez a fényforrás és a kötegek dobozba szerelve

Szálkötegek a padláson. Azt javaslom, egyenesítsd ki a szálakat az beépítési ponttól elfele, és fektesd le a talajon sima felületen. Az egyik legunalmasabb dolog a projektben húzogatni egyesével a szálakat, miközben arra is törekszel, hogy ne törjön meg egyik szál se.

Jól néz ki azért a sötétben, nem?

Jónéhány szál már át van húzva a mennyezeten.

Nagyon klassz volt átsétálni a lelógó szálak közt. Olyan, mint az Avatarban, csak ez kicsit jobban csiklandozott J

Több ragyogó pont.

Ezek a macskák azt hitték, hogy nekik csináltam egy saját Kittyland-et

Itt már szinte az összes szál át van húzva és néhány felesleges le lett vágva.

Alakul…

Túl sok kábel maradt a végére, kár volt. Nem tudtam mit kezdjek az első köteggel

Miután az összes szál át lett húzva, el kellett, hogy menjek az elejére és egyesével minden egyes szálat a helyére kellett ragasztanom. A legnehezebb volt ragasztani ott ahol a tető találkozik a ház szélével. És az a sok szeg, ami van a tetőn… Győződj meg róla, hogy a tetanusz elleni védőoltást megkaptad.
reddit

Lefújtam a plafont egy hordozható Wagner festékszóróval. Két felvitt festékréteg után levágtam a szálakat, de hagytam kb 3-4mm-t mindegyiknél kilógni. A kilógó felesleg is jó lesz, mert így ha valaha is festeni szeretném a mennyezet, csak levágom festett szálvéget, és újra ragyogni fog a szál. Ez még mindig jobb ötlet, mintha tövig vágtam volna őket, és egy majdani mennyezetfestéskor már nem tudnám a befestett szálvégeket visszavágni


Villany be…

Villany ki.
Összesen 596db csillag. És csak négy szálat törtem el az egész munkám során

Összesen, ahogy kalkuláltam, ez a projekt elvitt körülbelül 40 órát. Ez volt a legjobb / legrosszabb ötlet, amit valaha is tettem ezért a gyerekszobáért. Ez nagyon fárasztó, pláne, hogy mindent egyedül csináltam.

Milyen döbbenetes! Apám annak idején csillogó matricákat ragasztott fel nekem a mennyezetre.De így is el tudom képzelni azokat a pillanatokat, melyeket ő érezhetett, mikor elkészült vele, mint ahogy én érzek, mikor azt várom, hogy a fiam láthassa végre a munkám.

betöltés...