Egy fiatal “mumifikálódott” orangutánt találnak egy dobozban és átalakulása fantasztikus

A kis Gitot 2015-ben találták meg és nem tudták megállapítani, hogy él-e még.

Miután a kis Gito szüleit orvvadászok megölték, az állatot gazdája magára hagyta egy dobozban. Szegény teljesen ki volt merülve, egyedül nem tudott táplálkozni és teljesen le volt gyengülve. Szegény állat a saját ürülékében feküdt. A bőre kifakult és majdnem kihullott az összes szőre, írta a The Dodo.

Gito was found left in a box and suffering from sarcoptic mange Credit: International Animal Rescue/PA Wire

Publiée par COPAL कोपल sur Lundi 28 décembre 2015

– Azt hittük, hogy már nem él, a karjait a mellén tartotta, szinte teljesen szürke volt az egész állat. Mintha már nem élne, azt hittük talán egy múmiát látunk, írta a The Dodo.

Gito when he was first rescued: https://www.internationalanimalrescue.org/gito

Publiée par International Animal Rescue sur Mardi 13 décembre 2016

Mikor az állatmentők rátaláltak, azonnal elvitték a legközelebbi állatorvoshoz, ami viszont 9 órányi autóútra volt. Szerencsére a kis Gito túlélte az utazást!

Az orvos azonnal kezelésbe vette a kiszáradt éhes állatot.

Our team of expert vets are doing all they can to ease Gito's pain and help him to recover but we need your help…

Publiée par International Animal Rescue sur Vendredi 16 octobre 2015

Gito szerencsére jó kezekben volt és hamar jobban lett. A munkatársak sokat foglalkoztak vele, és ő egyre jobban megerősödött.

Lassan megváltozott a szőre és is egyre szebb lett és a megfelelő etetésnek köszönhetően egyre élénkebb, mozgékony kis állat lett belőle.

HAPPY THANKSGIVING TO OUR AMERICAN SUPPORTERS!Little rescued orangutan Gito has a lot to be thankful for this…

Publiée par International Animal Rescue sur Jeudi 26 novembre 2015

A menhelyen dolgozók azt mondták, szereti a gyümölcsöt és a finom falatokat, de a legfontosabb az, hogy most már jó helyen van.

A kis orangután bekerült az Animal Rescues rehabilitációs programjába. Egy idő után vissza kellett őt vinni a többi állat közé de előtte az állatot fel kellett készíteni új életére.

Publiée par International Animal Rescue sur Mardi 3 mai 2016

A kis Gitot egy olyan védett, de a vadonban lévő helyre viszik majd, ahol fajtársaitól megtanul egyedül élni, ennivalót keresni és gondoskodni magáról. A The Dodo szerint nagyon fontos, hogy a kis orangutánok legalább 6-7 éves korukig az anyjuknál maradjanak, meg kell tanulniuk önállóan élni és ennivalót gyűjteni.

– Az állatoknak egyre kisebb az élőhelyük, mert az emberek a pálmaolaj kinyerésével foglalkoznak és kivágják a fákat, mondta Lis Key a The Dodo-nak.

Lis Key biztos abban, hogy Gitot majd néhány év után visszaengedik fajtársaihoz, de addig a rezervátum lakója lesz. Itt a többi orangután fogja majd őt tanítani és a rezervátum munkatársai is figyelemmel kísérik fejlődését.

Best friends Gito and Asoka looking happy and healthy, enjoying their time up in the trees! A beautiful sight 🙂

Publiée par International Animal Rescue sur Jeudi 28 janvier 2016

betöltés...