Ez történik a szervezetünkkel, ha mindennap lenmagot fogyasztunk

A meleg hónapokban, amikor mindenki igyekszik egy-két hetet pihenni, gyakran találkozni az erdőszéleken, vízpartok mellett piknikezőkkel, aki természetesen enni is szeretnek, alig várják, hogy a grillrácsra rátehessék a jobbnál jobb vörös húsokat, kolbászokat, szalonnát. Ezzel annyira nincs is baj, de vigyáznia kell annak, akinek a koleszterinszintje magas, mert a zsíros falatok és a meleg hatására jelentősen nőhet a szívroham, és a keringési rendszert érintő betegségek kockázata.

A megemelkedett koleszterinre a legtöbb orvos automatikusan sztatinokat ír fel, amelyek bejutnak a májsejtekbe és ott akadályozzák meg, hogy koleszterin képződjön. Azonban a sztatinok fogyasztása több mellékhatással is jár, például izomfájdalmak, gyengeség alakulhat ki.

Ennél van hatásosabb és egészségesebb megoldás, mint például a lenmag. Ezek az apró, barna kis lapos szemek nagyszerűen csökkentik a káros koleszterinszintet, megakadályozzák az érelmeszesedést, így kisebb lesz az esélye a szívrohamnak, és a stroke-nak is.

Gazdag rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésre, és megakadályozza a koleszterin véráramba való bejutását.

A lenmagban nagyon sok Omega-3 zsírsav található, amelyre a sejteknek óriási szükségük van, emellett serkentik a vérkeringést, és megakadályozzák, hogy az erekben a lerakódások miatt dugulás keletkezzen, amely a vér útját állva, akár végezetes lehet.

Naponta egy fél bögre, darált lenmagot adjunk hozzá ételeinkhez, hintsük meg szendvicseinket, salátáinkat, de egy pohár joghurttal is elfogyaszthatjuk.

A legjobb, ha organikus lenmagot vásárolunk, és mi magunk daráljuk le, az a legbiztosabb módja, hogy jótékony hatóanyagokhoz biztosan hozzájut a szervezetünk.

Hat hónap fogyasztás után a koleszterinszint jelentősen alacsonyabb lesz, az orvosunk meg fog lepődni, ha meglátja az eredményeket.

betöltés...