Tésztába tekerte az almát, majd elkészítette az egyik legfinomabb almás desszertet!

Szerencsés, akinek kertjében almafa található, hiszen ilyenkor már javában beérett a vidékeinken őshonos gyümölcs. Ha kicsit belegondolunk, az alma igencsak közel áll a szívünkhöz, mert a miénk és semmiféle déli gyümölcsféleség tulajdonképpen nem érhet a nyomába.

Éppen ennek apropóján itt van egy finom almás recept, amit nagyon egyszerű elkészíteni. A neve: almás nudli.

Hozzávalók:
– ½ bögre kristálycukor
– ¼ bögre barnacukor
– ½ kanna citromos üdítő
– 1 teáskanál vanília
– ½ teáskanál őrült fahéj
– ½ bögre vaj
– 1 szép, nagy alma
– 1 henger alakban feltekert mélyhűtött tészta

Elkészítés:

Először is hántsuk meg az almát, vágjuk 8 részre és távolítsuk el a magházát. A mélyhűtött tésztát már a sütés megkezdése előtt vegyük ki a hidegből, hogy kiengedjen, ha ez megtörtént vágjunk belőle akkora háromszög formájú szeleteket, amelyekbe belefér egy szelet alma.

Tekerjük bele a finom gyümölcsöt, a végeit is nyomkodjuk össze, hogy helyes kis nudlikat kapjunk. Ezután vegyünk elő egy tepsit, vajazzuk, lisztezzük ki, ha nincs olyanunk, amelyik ezt nem igényli, és tegyük bele az almás nudlikat.

Egy kisebb edénybe olvasszuk fel a vajat, amibe mehet bele a kristálycukor, a barnacukor, a fahéj, ezt keverjük finomra el. Ha ez megtörtént, akkor vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliát, és ezzel öntsük nyakon az almás nudlikat, és mehet a tepsi szélébe a fél kanna citromlevet is.

Következhet a sütés, előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon 35–45 perc alatt el is készül a csodadesszert, amit vanília fagylalttal érdemes tálalni.

betöltés...