A terhes nőnek a koncentrációs táborban csokit adnak – 70 évvel később valami hihetetlen történik

A filmben szereplő hölgy, Francine Christophe olyan dolgon ment keresztül, ami egy ember számára a legszörnyűbb lehet.  A II. világháború idején ő volt a Bergen-Belsen-i koncentrációs tábor egyik lakója. Egyetlen tettével megváltoztatta az egyik táborlakó életét és 70 év múlva hihetetlen módon kapott köszönetet ezért.

Francine édesanyjának sikerült valahogy néhány tábla csokit behozatnia a koncentrációs táborba. Nem volt sok ennivalójuk és Francine édesanyja azt mondta neki, elteszi ezt a csokit arra a napra, amikor már nem lesz ennivaló és nagyon éhes lesz.

Az egyik társuk, Helene terhes volt és mivel nem volt elég ennivaló, a kismama vitaminhiányban szenvedett. Elérkezett az idő és a kismamát elvitték a kórházba szülni, de Francine édesanyja attól félt, hogy a kismama szülés közben meghal, annyira gyenge volt. Francine édesanyja ezért megkérdezte őt, odaadhatja-e a kismamának a tábla csokit. Francine még csak gyerek volt de azonnal igent mondott erre.

70 évvel később Francine éppen előadást tartott a koncentrációs táborbeli életéről. Sok pszichológus, történész és más túlélő is jelen volt. Mikor Francine befejezte az előadását, egy másik hölgyön volt a sor. A hölgy felment a pódiumra de először Francine-hoz fordult.

Elővett a zsebéből egy tábla csokit és olyat mondott Francine-nak, amit biztos, hogy soha életében nem fog elfelejteni.

betöltés...