Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne

A nők maximum 4\%-a vallja magát szépnek. Másként kifejezve: a nők 96\%-a azt gondolja, hogy nem vonzó és nem is szép – vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó is tud lenni valójában. Íme egy videó, hogy méltó helyére emeljük a mindenkiben megbújó, valódi szépséget!

A Dove még 2004-ben a valódi szépségért folytatott kampányához egy átfogó, globális tanulmányt készíttetett: “A valódi igazság a szépségről” címmel, mely igazolta azt a hipotézist, mely szerint a szépség definíciója napjainkra beszűkült és elérhetetlenné vált. Mintha kizárólag a sovány, fiatal és szőke nőket nevezhetnénk gyönyörűnek.

Mikortól nem hiszed már magadról, hogy valóban szép vagy?

Ráadásul a világon az a tapasztalat, hogy a nők maximum 4\%-a vallja magát szépnek, a többiek torzítják a saját magukról kialakult képet.

Ezen szeretne a Dove változtatni, és helyes irányba terelni a hölgyek gondolatait, hogy tisztában legyenek önmagukkal és helyes énképük legyen.

A szebbik nem nagy része ugyanis még mindig bizonytalan saját szépségével kapcsolatban, pedig a szépség és a boldogság között igenis van összefüggés. Az, hogy a nők mit gondolnak a saját kinézetükről, nagyban befolyásolhatja az önképüket és a boldogságukat, ráadásul jelentős az összefüggés egy nő fizikai megjelenése és önbecsülése között is. A fiatal nők 56\%-a állítja: „amikor rosszul érzem magam a bőrömben, az általában a külsőm vagy a súlyom miatt van.” Ráadásul a nők 63 százaléka semmisít meg fotókat, amin szerepel, mert úgy érzi nem elég szép ahhoz, hogy képen szerepeljen.

Gyermekként még kifejezetten és önfeledten kerestük a kamera lencséjét!

Ezért a márka 2013-ban is folytatja azon kampányait, amelyek az önbizalom építést szolgálják. A kampánysorozat egyik fő mérföldköve a fantomképekkel való szembesítés volt, majd Magyarországon a bókangyal is intézett pár kedves szót a gyengébbik nem tagjaihoz. A most napvilágot látott videó érdekes kérdést feszeget. Kisgyerekként az ember még szívesen produkálja magát, pózol a kamera előtt, felnőttként azonban sokszor pont az ellenkezője történik ennek. Vajon miért? Mi történik az úton? Hol és mikor változik meg a gondolat, hogy nem vagyunk elég szépek, pláne a kamerának?

Elgondolkodtató rövidfilm következik a Dove-tól:

betöltés...