9 megfizethető gyógyszertári termék, ami jobb, mint a legmenőbb kozmetikumok

Mindannyian tudjuk, hogy a méregdrága termékek sokszor semmivel sem jobbak, mint az olcsók. Amikor egy nagyon menő kozmetikumot vásárolsz, nem csak az összetevőket fizeted meg az árban, de magát a márkanevet is. Ugyanilyen összetevőkből azonban a gyógyszertárban is találhatsz jóval olcsóbb alternatívákat. Ha ezeket használod, az eredmény gyakran sokkal jobb, mint amit a kozmetikai ipar csúcstermékei tudnak.
Most olyan készítményeket és termékeket gyűjtöttünk össze, melyeket megtalálsz a gyógyszertárakban, és a leghatékonyabban használhatsz, ha spórolni szeretnél.

9. Édesvízi szivacs

Gyakran használják zúzódások, sérülések kezelésére. Megelőzi a duzzanat kialakulását, javítja a mikrokeringést, és nyirokrendszert masszírozó és hámlasztó hatása is van.

Egyedülálló tulajdonságai miatt a kozmetológiában elterjedt a használata. Csökkenti a hegek kialakulásának esélyét, a pigmentációt, és tisztítja a pórusokat. Az édesvízi szivacs por használatával azonban óvatosnak kell lenni, mert túl agresszív lehet a bőr számára. Először jobb, ha gél formában alkalmazod.

8. Szalicilsav

A szalicilsav aktív összetevője számos kozmetikumnak, elsősorban a tisztító hatású, hidratáló és tápláló készítményeknek.

A szalicilsav remek hámlasztó, eltávolítja az elhalt hámsejteket, hidratálja a bőr felső rétegét, megelőzi a szőrszálak benövését. Használhatjuk benőtt szőrszálak ellen is, ha egy vattakoronggal közvetlenül felvisszük a bőrre. A legjobb, ha már egy héttel a tervezett szőrtelenítés előtt alkalmazzuk, illetve egy héttel utána is.

7. Szalicil-cink paszta

A szaliciles-cink paszta az egyik legjobb készítmény a pattanások ellen. Legfőbb összetevője a cink-oxid, amit széles körben használnak gyulladások, pattanásos tünetek ellen és a bőr napsugarakkal szembeni védelméhez. Pozitív hatásainak köszönhetően nagyon sok termék – köztük még a gyerekeknek szánt készítmények is – tartalmaz cinket.

Próbáld ki otthon ezt a módszert: Amikor látod, hogy éppen nőni készül egy pattanásod, kend be a pasztával. Ezzel még megakadályozhatod, hogy a pattanás teljesen kifejlődjön. Ára mellett a legfőbb előnye, hogy szilárd állagú és fehér színű, így smink alatt is használhatod, elfedi a pirosságot, és egyenletessé teszi a bőr felszínét a problémás pontokon.

6. Klórhexidin

Ez a jól ismert antibakteriális oldat nem csak sterilizáláshoz használható, de dezodorként is. A klórhexidin nem véletlenül az izzadásgátlók egyik legfőbb összetevője. Izzadás közben a kellemetlen szagokért a baktériumok felelősek, melyek az izzadságot táplálékforrásként használják.

Vidd fel a klórhexidint a hónaljadra zuhanyzás után egy vattakoronggal. Segítségével a lábszagot is megszüntetheted.

5. Laminaria

A laminaria tengeri káposzta vagy tengeri hínár, ami az egyik legfőbb alkotóeleme a narancsbőr elleni tekercseléses kezeléseknek. Ezzel a módszerrel javíthatod a bőr rugalmasságát, az általános egészségi állapotot, és otthon is könnyen elvégezheted.

Használj gézt vagy műanyag fóliát, hogy a laminariat szorosan a bőrödhöz tapaszd, majd egy takaróval tartsd melegen a tekercselést.

4. Alfa-liponsav

Ezt az antioxidánst méreganyagok hatásainak semlegesítésére használják. Népszerű összetevő a kozmetológiában, köszönhetően annak, hogy megakadályozza a cukor felhalmozódását a kollagén rostokban, így megelőzi a ráncok kialakulását.

Használd úgy, mint egy szérumot az éjszakai krémed felvitele előtt, hetente 2-3 alkalommal.

3. Árnika

Ez a homeopátiás paszta zúzódások, sérülések esetén nyújt segítséget. A kozmetológiában a hegyi árnika virágait bőrápoló termékek, illetve hajkondicionálók készítéséhez használják. Javítja a vérkeringést, a nyirokáramlást, regeneráló és nyugtató hatása is van.

Az árnikával táplálhatod a bőrt, megszüntetheted a bőrszárazságot, és megszabadulhatsz a ráncoktól.

2. Aszpirin

Az aszpirin vérhigító, mely javítja a vérkeringést a bőr felső rétegében, ezzel elősegíti a bőr táplálását, életfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat is biztosít.

Sokféle házi praktikát találsz az aszpirinnel. Használhatod például úgy, hogy egy aszpirint összetörsz, és összekevered 1 evőkanál tejföllel. Ezt a keveréket vidd fel a bőrödre 15 percre, hogy megtisztítsd, majd öblítsd le meleg vízzel. De az aszpirint önmagában, bármilyen más adalék nélkül is használhatod.

1. Enterosgel

Méregtelenítő hatású készítmény. Sejtes szerkezetének köszönhetően nedvszívóként működik, feláztatja azokat az elemeket, amik nem metabolizálódnak.

Az Enterosgel segítségével eltüntetheted az alváshiány látható jeleit. Hogy friss arccal ébredj, vékony rétegben vidd fel a szemeid alá lefekvés előtt.

betöltés...