A srác megmentette a fiatal fiút a többiek terrorizálásától. Évekkel később sokkoló titkot tudott meg tőle

betöltés...

A középiskola sok szempontból nagy kihívás, amivel szembe kell néznie egy diáknak. Sok társakkal való küzdelmen kell átesnünk, és van, akiket ez rettenetesen megvisel.

Az alábbi történet jó példa arra, hogy még a legkisebb cselekvések is hatalmas hatást gyakorolhatnak valaki életére.

Amikor a folyosón megláttam, a szemüvege mellette volt a földön, a táskája tartalma szétszórva az iskola folyosóján.  Amikor felvettem a szemüvegét és odaadtam neki, hálás mosollyal köszönte meg. Igazi hálát láttam a szemében.

Segítettem felvenni a könyveket, és megkérdeztem, hol lakik, mert még soha nem láttam. Azt mondta, magániskolába járt, mielőtt idekerült. Elmondta, hogy nem érzi itt jól magát. Kyle-nak hívták.

Az úton hazafelé beszélgettünk, és kiderült számomra, hogy rendes gyerek. Megkérdeztem tőle, nem akar-e focizni szombaton velem és a barátaimmal. Igent felelt.

Egész hétvégén együtt lógtunk, és minél inkább megismertem, annál jobb fejnek tartottam. A bárataim is így voltak vele.

A következő négy évben nagyon jó barátok lettünk, soha nem volt köztünk probléma.

Az érettségi napján egyike volt a legokosabb és leghelyesebb srácoknak. A lányok is szerették őt. Szinte már féltékeny voltam rá.

Láttam, hogy izgul, ha a beszédére gondol. „Hé, nagyfiú, minden jól fog menni!” veregettem meg a hátát.

Felment a pódiumra, megköszörülte a torkát és beszélni kezdett.
„Köszönöm mindenkinek, akik segítettek átjutni ezeken a kemény éveken. A szüleimnek, tanároknak, testvéreknek, a tanároknak… de leginkább a barátoknak. Azért vagyok itt, hogy elmondjam, hogy van egy barátom, akitől a legnagyobb ajándékot kaptam, amit adhatott. Elmesélem a történetet.

Csak néztem a Kylet hitetlenkedve, amikor elmesélte az első napot, amikor találkoztunk. Azt mondta, eltervezte, hogy azon a hétvégén öngyilkos lett. Ki akarta pakolni a szekrényét, hogy az édesanyjának később ne kelljen ezt megtennie helyette, és hazavinni a holmijait. – amikor itt tartott felém nézett, és rám mosolygott. Szerencsére nem tettem meg. A barátom mentett meg, és ezzel életem végéig hálával tartozom érte. – hallottam a hangszórón át, hogy kapkodja a levegőt.

Láttam, ahogy az édesanyja és az édesapja rám nézett, ugyanazzal a hálás mosollyal, ahogy Kyle. Abban a pillanatban jöttem rá, mekkora ereje van a kedvességnek. Egy apró gesztussal meg lehet változtatni egy ember életét.

betöltés...