Mikor megnézik a kutya röntgen felvételét rájönnek mi rejtőzik a kutya testében

betöltés...

Liz Haslam az angliai Barnham városából nagyon különleges célt tűzött ki maga elé. Életét a kóbor kutyáknak szentelte. Több évi tapasztalata azt mutatta, hogy bizonyos kutyafajtáknak nehezebb gazdát találni. Ez az előítéleteknek köszönhető főleg. Ezért úgy döntött, hogy a bull terrierekre fog összpontosítani.

2015 tavaszán az egyik barátja felhívta őt, a Törökország déli részén fekvő állatmenhelyen dolgozott. Behoztak hozzájuk egy fehér bull terriert melyet majdnem agyonvertek.

A kutya, akit Erik-nek hívtak  vak volt és majdnem teljesen süket. Egy állatmenhelyen tengette életét. Az arca tele volt sebhelyekkel, valószínűleg illegális kutyaviadalokban is részt vett. Sőt valami furcsa festéknek a nyomait is viselte.

Amikor a nő meglátta a kutya fényképét, azonnal tudta, mindent meg fog tenni azért, hogy a kutyát Angliába hozassa. Azt is tudta, hogy nem lesz könnyű befogadó családot találnia a kutya számára. Egyszerűen túl sok az előítélet ezzel a kutyafajtával kapcsolatban.

Ennek ellenére Liz nem csüggedett, és sikerült annyi pénzt összegyűjtenie, hogy elhozassa onnan a kutyát.

Mikor Liz először találkozott a kutyával, azonnal egymásba szerettek. A török menhelyen is kezelték már a kutyát, de Liznek még sok dolga volt vele.

Az állatorvos megvizsgálta a kutyát alaposan és megállapította, hogy a sérülések nagy része a paintball miatt van. Olyan súlyosak voltak a kutya sérülései, hogy még kezelni kellett őt mielőtt Angliába utazhatott.

Amit az állatorvos a röntgen képen látott, az mindannyiukat megdöbbentette. Amire már Liz is gondolt, az az volt, hogy a kutya agyában is valamilyen elváltozás lehetett. Kiderült, hogy a kutya testében a paintball-ból származó apró kis golyók voltak, melyek áthatoltak a kutya bőrén.

Ezek a golyók bármelyik pillanatban felrobbanhattak.

Erikre több, mint 50 lövést adtak le és a golyók többsége még mindig a testében volt. Emiatt volt szegény kutya vak.

Liz el sem tudta képzelni, milyen élete lehetett ennek a kutyának az utcán.

A kutya kezelése elég sokba került, de Liznek sikerült ennyi pénzt adományokból összegyűjteni. A nehézségek ellenére mindent mosolyogva csinál.

”A kutyáimnak élek, az összes pénzt rájuk költöm, nekem semmi sem kell. Sokszor gyűjtök adományt az állatorvosoknak is, mert tudom, hogy az a pénz jó helyre kerül.”

Eric még mindig gyógyulófélben van, Liz otthonában él. Megmutatja az egész világnak, hogy milyen jó kutyák tudnak  a bull terrierek lenni.

betöltés...