Gondoltad volna, hogy ennyi mindenre jó egy befőttes-gumi?

Ha nem látnánk, el sem hinnénk, hogy a banális műanyag gumik – melyeket egyébként csak a befőzésnél használtunk –, mi mindenre alkalmazhatók! Az alábbi videó most minden titkot elárul, miként oldhatod meg a mindennapok kis problémáit ezekkel a kézenfekvő kis csoda-kellékekkel, melyek legjobb esetben ott lapulnak a fiókod alján.

A kínai pálcikákkal való étkezés neked is fejfájást okoz? Egy kis leleményességgel és egy befőttes-gumival könnyen segíthetsz magadon. Csavarj fel egy kis papírtörlőt, illeszd a pálcikák közé, majd gumizd össze a végüket, és hozzá is láthatsz a finom falatokhoz. Már nem is olyan bonyolult ez a műfaj, ugye?

Aztán, az is megtörténik néha, hogy a befőttes üveg kupakja nem akar engedelmeskedni. Erre is kiváló megoldás a gumi. Vagy, végre rendet teremthetsz a felbontott fűszeres tasakok között azzal, hogy összegumizod őket, így sosem fognak össze-vissza borulni a fiókban. És a szívószálat is odarögzítheted az üveg szájához, hogy többé ne bukkanhasson ki belőle.

Túl sok az egyforma pohár az asztalon, és fogalmad sincs, melyik a tied? Semmi gond. Helyezz mindegyik mellé egy másik színű befőttes-gumit. Ugyanilyen egyszerűséggel készíthető belőle egyedi könyvjelző is vagy „akasztó” az evőeszközre, így az sosem fog belecsúszni az edénybe. Amennyiben egy ceruza végére tekered, a gumiból máris radírt nyersz!

A szemüveg sem esik le az orrunkról, ha a száraira gumit bogozunk, na meg a teafilter címkéje sem landol a csészénkbe, ha egy kis gumival ráerősítünk. Ha csúszkál a munkapadon a vágódeszkánk, egy-egy befőttes-gumival máris csúszásgátlóvá tehetjük.

Ahhoz, hogy a ruháink többé ne csusszanjanak le a vállfáról, egy-egy befőttes-gumi megoldja a problémát. Végül pedig, de nem utolsó sorban: amennyiben egy tele papírzsebkendős dobozhoz hozzágumizol egy üreset, máris megvan a helye az elhasznált zsepiknek.

Te még mivel egészítenéd ki a sort?

betöltés...