Egy étteremben ült a férfi és beteg felesége, elsírták magukat, amikor 200 barátjuk meglepte őket…

Az idaho-i Amanda Kofoed november végén igencsak rossz hírt kapott. A négygyerekes anya teljesen összeomlott, amikor közölték vele, hogy rosszindulatú Non-Hodgkin limfómája van.

A daganat előrehaladott állapota miatt azonnal kemoterápiára küldték, azonban a nő nem rendelkezett biztosítással, így nem részesülhetett a kezelésben. Amanda október végén tapintotta ki a csomót a hónaljában, azonban akkor még nem tulajdonított túl nagy jelentőséget neki. Egy barátnője tanácsára kereste fel az orvost, aki azt mondta, hogy minél hamarabb el kell kezdenie a kezelést.

Amanda testvére Go Fund Me néven létrehozott egy internetes oldalt, ahol a kezelés költségeire gyűjtöttek a világ összes pontjáról. Amanda férjének barátai megtudták, hogy mekkora nagy a baj, azonnal akcióba lendültek. A négy férfi humoros, átverős videók készítésével keresi kenyerét, ezért úgy gondolták, hogy a következő fellépés teljes költségét Amandának adják.

Amikor felhívták telefonon, hogy szeretettel várják egy rendezvényre, a nő erről még mit sem sejtett. Azt hitte, hogy a Go Fund Me oldal miatt kell részt vegyen egy hivatalos összejövetelen. Amikor a házaspár megérkezett a helyszínre, csodálkozva fogadták az asztalukhoz sereglő, és pénzt adományozó barátokat, és ismerősöket. Ekkor jöttek rá, hogy a rögtönzött flashmob tulajdonképp azért volt szervezve, hogy összegyűjtsék az Amanda gyógyulásához szükséges pénzt.

Az este alatt közel 4 millió forintnak megfelelő dollár gyűlt össze a barátok, és ismerősök szeretetének, és önzetlen adományozó kedvének köszönhetően.

betöltés...