Valami nincs rendben a lábfejeddel? Ezek az egészségügyi problémák állhatnak a háttérben!

Ha bármilyen furcsaságot, különös tünetet észlelsz a lábfejeden, akkor ne vond meg a vállad, mert komolyabb probléma is állhat a háttérben. Lássuk, hogy mik lehetnek ezek.

1. Ha elhullnak a lábujjakról az apró szőrszálak

Ez a jel gyenge vérkeringésre utalhat, mivel a vérereken keresztül nem tud elegendő táplálék eljutni ahhoz, hogy a szőrszálak fejlődni, növekedni tudjanak. A problémával érdemes felkeresni egy szakorvost.

2. Ha gyakori görcsök alakulnak ki

Idegproblémák okozhatják a kellemetlen panaszokat, de kiszáradás és alultápláltság is állhat a háttérben. Rendszeresen mozgasd meg a lábfejedet, igyál meg napi két liter vizet, és egyél vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag élelmiszereket, főként zöldségeket, gyümölcsöket.

3. Ha sebeket fedezel fel, amelyek nem akarnak begyógyulni

Ez cukorbetegségre utalhat, de ennél súlyosabb betegség is fenyegethet, ami nem más, mint a melanóma, ami a bőrrák egyik legveszélyesebb változata. Ha ilyesmit tapasztalsz magadon, azonnal keress fel egy orvost.

4. Ha gyakran hidegek a lábaid

A problémát okozhatja a pajzsmirigyek alulműködése, ami 40 éves kor felett gyakoribbá válhat. A pajzsmirigyek alulműködése okozhat hajhullást, émelygést, depressziót, elhízást, ezért érdemes szakemberhez fordulni.

5. Ha a nagylábujjad vöröses és duzzadt

Ez köszvényes betegségre, valamilyen belső gyulladásra utalhat, így a legjobb, ha megmutatod egy orvosnak a lábujjadat.

6. Ha fájnak a lábaid, miközben mész

Ez egy felfedezetlen, kezeletlen csontrepedésre, netán törésre utalhat, ezért ha folyamatosan fáj, és netán begyullad a lábfejed, akkor keress fel egy ortopéd orvost.

7. Ha fáj a sarkad

Leggyakrabban a sarokfájdalom a talpon átívelő vastag kötőszöveti szalag megbetegedése, gyulladása, sérülése miatt keletkezik, amelyet orvosi szakszóval plantaris fasciitis-nek hívnak. A fájdalom leginkább akkor keletkezik, ha túl sokat gyalogoltál. Orvoshoz kell fordulni a problémával.

8. Ha a lábujjaidon lévő körmök megvastagodnak, sárgássá válnak

Ez gombás fertőzésre utal, így keress fel egy bőrgyógyászt, aki megfelelő készítmények felírásával segít rajtad.

9. Ha mindkét lábfej zsibbad

Ilyen esetben valamilyen kár keletkezhetett a periférikus idegrendszerben, amit okozhatta a magas vércukorszint, vagy az alkohol. A problémával mindenképp fel kell keresned egy orvost.

betöltés...