Az autósok idegeskednek a mozdulatlan autó miatt de a fiú meglátja a vezető szemét és azonnal hívja a 112-őt

Sokan ülnek autóba azért, hogy meglátogassák szüleiket vagy távol élő rokonaikat. De van aki azért ül kocsiba, mert csak így tudja elintézni a bevásárlást és el akar menni egy nagy bevásárlóközpontba.

Sokan utaznak kocsival, vagy a munkahelyükre is azzal mennek. Van aki iskolába is autóval jár. Ez pedig azt is jelenti, hogy az utak tele vannak és a közlekedés meglehetősen sok stressz forrása is.

S mit tesz a legtöbb ember akkor, ha már éppen késésben van? Igen , egy kicsit jobban megnyomja a gázpedált és gyorsabban meg a megengedett sebességnél.

Mindenki aki vezetett már kocsit tudja, hogy ennek komoly következményei vannak. Ezért fontos, hogy mindig ismerjük a szabályokat és betartsuk a sebességhatárokat. Emellett persze figyelnünk kell a közlekedés többi résztvevőjére is.

Ha túl gyorsan vezetsz és közben még idegeskedsz is akkor előfordulhat, hogy valami elkerüli a figyelmedet. Ennek végzetes következményei lehetnek.

Tavaly pontosan ez történt egy autópályán az amerikai Michigan városa közelében de szerencsére egy fiú igen hamar reagált és cselekedett.

Tavaly történt az, hogy a 16 éves Max Greenwood éppen a kocsiját vezette Oceola Township-ben, Michigan államban.

A fiú valami furcsa dolgot vett észre és azonnal cselekedett. Megállt egy kocsi a stop táblánál de nem is ez volt a feltűnő. A kocsi utána nem indult el.

Max megállt – mások pedig dudáltak

A kocsi mögött egy nagy sor keletkezett de senki sem nézte meg, hogy igazából mi történt a legelső kocsival. Senki sem foglalkozott azzal, vajon mi lehet a vezetővel. Max azonban kiszállt és odament a kocsihoz.

-Nem akartam idióta lenni és úgy tenni, mint ők – mesélte a fiú a KREM News-nak.

Publiée par Mary Ann Pudelko sur Samedi 22 avril 2017

Ezért Max először a kocsijával az álló autó mellett parkolt le és kiszállt a kocsijából. Odament a mozdulatlanul álló kocsihoz és megkérdezte a sofőrt, segíthet-e.

A kocsiban ülő férfi rosszul volt és nem tudta, mit tegyen. Egy idő után elmondta a fiúnak, hogy nagyon alacsony a vérnyomása.

Ekkor Max mellett megjelent egy hölgy is és mindketten azonnal megértették, hogy a helyzet kritikus. A férfinak gyorsan adtak egy üveg kólát, hogy igyon.

Publiée par Mary Ann Pudelko sur Samedi 4 février 2017

A kóla azonban nem segített és férfi állapota egyre rosszabb lett.

A fiú ekkor kihívta a mentőket aki szerencsére hamar a helyszínre érkezett. A férfi megkapta a megfelelő kezelést.

Nem is tudjuk, mi történt volna, ha Max akkor nem intézkedik.

-Ő egy embertársam. Csak segítettem rajta, arra gondoltam, hogy ha velem ilyen történne, én is örülnék a segítségnek. mondta a fiú a KREM News-nak.

Egy büszke anya

A fiú édesanyja elmondta nagyon büszke rá. Hiszen a cselekedetéből látjuk, hogy jól nevelte őt.

Mindenki reméli, hogy gyermeke a megfelelőképpen cselekszik. Napjainkban a fiatalok sokszor csak magukra gondolnak.

-Nagyon jó hogy cselekedett és ezzel segíteni tudott, – nyilatkozta az édesanya a KREM News-nak.

Milyen fontos, hogy segítsünk egymásnak akkor is, ha a másik számunkra ismeretlen.

Míg a felnőttek elfordultak tőle, ez a 16 éves fiú megállt és megmentette egy idegen életét. Igazi hős!

betöltés...