Ez a gyerek hatalmas fejjel született. Akkor még az orvosok sem hitték, hogy pár hónap múlva tökéletesen egészséges lesz!

A gyerek érkezése mindig végtelen örömmel tölti el a családot. Nagy izgalommal várják az újszülöttet, azonban mi történik akkor, ha a csecsemő problémákkal érkezik a világra. Az első, és legtermészetesebb reakció az az, hogy a szülők sokkot kapnak, azonban a legjobb esetben megpróbálják elfogadni, és minél hamarabb orvosolni a problémát.

A kis Parker érkezését már nagyon várták szülei, azonban hihetetlen megdöbbenéssel tapasztalták, hogy a csecsemő vízfejűséggel született. Az agyvíz az agykamrában termelődik, és normális esetben a vénákon át a keringésbe kerülve szívódik fel. Védi az agyat a különböző mechanikai behatásoktól, és idegszövetet tápláló anyagokat is tartalmaz.

Az újszülöttek agyvize kb. 50 ml, de bizonyos akadályok miatt ez feltorlódhat, és ilyenkor vízfejűség jön létre. Gyógyításához sebészeti beavatkozás szükséges, ilyenkor egy beültetett cső segítségével vezetik el a fölösleges vizet.

Parkert 6 hónapos korában műtötték először, hogy csökkentsék a felhalmozódott folyadék mennyiségét. Húsz hónapos koráig hét műtéten esett át, így szerencsésen sikerült helyreállítani a gyerek normális fejlődését. Az egészséges élethez vezető út nagyon nehéz volt, de a megfelelő szakértelemnek, a figyelmességnek, és az odaadó szeretetnek köszönhetően, sikerült!

Parkerből egy csodálatos, és önfeledt kisfiú lett, orvosai is végtelenül büszkék az elért eredményekre.

betöltés...