A kávézacc 12 felhasználási módja, amire soha nem gondolnál!

Mire jó a kávé? A legtöbb ember azért imádja a kávét, mert hozzásegíti a könnyebb napindításhoz, sokkal energikusabb, és éberebb lesz tőle.

Azonban a kávét, vagy a kávézaccot nem csak ezért imádjuk. Az alábbiakban 12 nagyon hasznos praktikát mutatunk, melyek alapanyaga természetesen a kávé.

1.Bőrápoló

Keverjünk el egy evőkanál zaccot néhány csepp olívaolajjal, majd dörzsöljük át vele az arcbőrünk. Nagyon jó bőrtisztító, megszabadít az elhalt hámsejtektől, de a combon alkalmazva a narancsbőrtől is.

2.Rovarok ellen

Tegyük a zaccot egy kis tálkába, helyezzük a sarokba, így megakadályozhatjuk a rovarok elszaporodását a lakásban. A házon kívül is megszórhatjuk egy kevés zaccal a sarkokat.

3.Bútorápoló

Dörzsöljük át a bútorokat egy kevés zaccal, így eltüntethetjük a makacs foltokat, karcolásokat.

4.Elősegíti a sárgarépa növekedését

Forgassunk bele a földbe egy kevés zaccot, majd így ültessük el a sárgarépát.

5.Edénytisztító

Dörzsöljük át egy kevés zaccal az odaégett edényeket

6.Lakásillatosító

Tegyünk egy tálkába egy kevés kávézaccot, a légkondi mellé, és mindig olyan illat lesz a lakásunkban, mint egy kávézóban

7.Fürdőillatosító

Tegyünk egy kisebb befőttesüvegbe kávézaccot, helyezzük a kagyló, vagy a kád szélére. Magába szívja a fürdőben terjengő kellemetlen szagokat.

8.A hűtőszag ellen

Ha hagymás ételeke tárolunk a hűtőben, nagyon kellemetlen szag tud lenni. Könnyen meg tudunk szabadulni, ha egy kis tálkába kávézaccot helyezünk a hűtőpolcra.

9.Növényápoló

Tegyük a zaccot a szobanövények földjéhez, így sokkal egészségesebbek lesznek a virágaink
10. Ha hagymát, vagy fokhagymát vágtunk, a kezünk könnyen átveszi a kellemetlen szagot. Dörzsöljük át egy kevés kávézaccal, és könnyen elillannak a kezünkről a kellemetlen szagok.
11. Ha grillezni szeretnénk, vagy tábortüzet rakunk, mielőtt a tüzet megraknánk, tegyünk egy adag kávézaccot a tűzhelyre. Ez megakadályozza, hogy nagyot pattogjon, és szikrázzon a tűz.
12. A kávé a legjobb természetes hajápoló. Adjunk egy kevés zaccot a samponhoz mosáskor. Csillogóvá, és egy picit sötétebb árnyalatúvá varázsolja a hajunkat.

betöltés...