Nyomkövetőt tettek a macskájukra, hogy megnézzék, merre jár éjszaka

Arra voltak kíváncsiak, hogy merre kóborolnak esténként a macskák, mekkora területet térképeznek fel egy-egy éjszaka, és meddig merészkednek el egy-egy “kiruccanás” során. Érdekes képek, amilyeneket még biztosan nem láttál! 🙂

A macskák többsége a nappalokat alvással tölti, éjszaka viszont kalandozni indulnak – de hogy pontosan hová, és mennyi időre, azt senki se tudja, mindenesetre tény, hogy számukra egy kerítés semmit sem jelent, minden az ő területük.
Egy wales-i cég fel akarta mérni, hogy pontosan merre kóborolnak egy-egy éjszaka alatt a cicák, és hogy mekkora területen mozognak, meddig merészkednek el, így GPS-es nyomkövetőt tettek rájuk. Ez lett az eredmény (a GPS jele néhol gyengébb, így van, hogy két pont közt eltűnik, és azt összeköti). Érdekes látni, hogy minden macskának más szokásai vannak, van olyan cica aki csak néhány háznyi sugarú körben szeret garázdálkodni, és van olyan is, aki a közeli rétre járogat ki vadászni. És vannak cicák, akik a gazdi házán kívül szeretnek 1-2 konkrét házat meglátogatni (valószínűleg ott is kapnak egy-két finom falatot).

.

.

.

betöltés...