A kozmetológusok elmagyarázzák, hogy egyes általános bőrápolási szabályok miért teljesen hamisak

Számos szabály és ajánlás van a bőrápolásra vonatkozóan, de nem mindegyik igaz. Az anyák és a nagymamák például azt mondták, hogy a zsíros bőrt a lehető leggyakrabban kell mosni szappannal, azonban a modern kozmetológusok egyáltalán nem értenek egyet ezzel. A média felröppentett ijesztő történeteket a parabénnel kapcsolatban, ami halálos sérelmeket okozhat, de valójában ezek nem is olyan félelmetesek, mint ahogy azt beállították.

Úgy döntöttünk, hogy egyszer s mindenkorra megcáfoljuk a legelterjedtebb mítoszokat.

1) Mítosz: Nem szükséges fényvédő használata, amikor felhős kint az idő.

A napsugárzás az öregedés egyik fő oka. Még ha nem is látjuk a napot, akkor is bizonyos mennyiségű sugárzás éri a bőrünket, üvegen és ablakokon keresztül is. Ezért fontos, hogy mind a napsütéses időben, mind a felhős időben napvédővel legyünk bekenve. Válassz olyan fényvédőt, aminek legalább 30-as a bőrvédő értéke, egy fél teáskanálnyit vigyél fel az arcodra, nyakadra, ha pedig kint tartózkodsz a szabadban 2 óránként kend le magad.

2) Mítosz: Az olaj eltömíti a pórusokat.

Igen, tényleg eltömíthetik a pórusokat és allergiás reakciót is okozhatnak, de csak akkor, ha helytelenül választják ki őket. Például ne legyen a termékben úgynevezett komedogén összetevő, ami hajlamos a bőrön apró kis pattanásokat okozni. Minél magasabb minősítése van, annál nagyobb az esélye, hogy ez az olaj eltömíti a pórusokat.

Például a kókuszolajnak magas a komedogén minősítése, ami azt jelenti, hogy óvatosan kell bánni vele az arcon való alkalmazáskor. Azonban ez a tökéletes a száraz sarok és könyök számára. Általánosságban elmondható, hogy az olajok és hatásaik az egyéntől függnek. Egyesek kókuszolajjal távolítják el a sminket, és rendkívül jól érzik magukat, míg másoknak egyáltalán nem használ ez a fajta olaj.

Ugyanakkor az olajok nagyon értékes összetevőkkel rendelkeznek, mivel táplálják, lágyítják és helyreállítják a bőrt, valamint jótékonyan hatnak a hajra is. Az olajok krémek, szérumok, arctisztítók formájában is jók. Összefoglalva, ne félj az olajok használatától, de mindenképpen légy vele óvatos. Olyat válassz, ami leginkább passzol a bőrtípusodhoz.

Авокадо ? – удивительный фрукт. Не орех и не овощ, хотя по химическому составу и вкусу более приближен к последним. Но наличие крупной косточки и мякоти ? безапелляционно причисляет его к фруктовой братии . Все знают, что авокадо приносит ? пользу. Но есть важное обстоятельство, ☝ которое призывает каждого из нас обязательно включить его в свое ежедневное меню . Авокадо среднего размера содержит ? 369 мкг лютеина. Это пигмент с колоссальными противовоспалительными и антиоксидантными свойствами: он скапливается ? в нашей крови, мозгу и сетчатке глаз. В результате обостряется зрение, укрепляется память ? и улучшаются умственные способности . Это отличная профилактика для нашего когнитивного здоровья! Другой вопрос. Что приготовить ? из этого экзотического и непривычного нам несладкого фрукта. Первое что приходит на ум – суп-пюре. ? А что вам❓ . Поделитесь ? своими интересными рецептами❗ . // #botavikos . . . . . . #кушатьподано #едалюблютебя #любимыйрецепт #вкусно #полезнаяеда #instafood #интуитивноепитание #правильноепитание #пользаавокадо #авокадо #экокосметика #экопродукт #растительнаякосметика #длявеганов #ecofriendlyproducts #органическаякосметика #веганство #vegan #MadeInRussia #essensialoils #instabeauty #девочкитакиедевочки #greenlife #ecolife

Натуральная eco косметика (@botavikos) által megosztott bejegyzés,

3) Mítosz: Az olajos bőrt ki kell szárítani, és nem kell hidratálni.

Ez talán az egyik legártalmasabb mítosz a bőrápolásról. Minden bőrtípusra kell hidratáló. Amikor alkohollal, szappannal és más módszerrel igyekszünk kiszárítani a bőrt, rontjuk a annak szerkezetét. A zsír véd a baktériumokkal szembe és megakadályozza a víz elpárolgását, ez hozzájárul a bőr megújulásához.

A zsíros és problémás bőr ápolásakor fontos, hogy olyan kozmetikai eszközökkel tisztítsuk meg, amelyek nem tartalmaznak SLS-t (Nátrium-lauril-szulfátot) Amire figyelni kell, hogy nem szabad kiszárítani a zsíros bőrt, és nem kell nedvesíteni sem.

4) Mítosz: A parabének rákot okoznak.

Sajnálatos módon a parabének használatát félreértelmezték, számos téves kutatási eredmény elterjedt a médiában, ezáltal félelmet keltettek a fogyasztók körében. A parabéneket tartósítószerként használják a kozmetikumok gyártásában. Irritálhatják a bőrt, de csak, ha nagy mennyiségben használják vagy különleges esetekben, ami nagyon ritkán fordul elő.

Napjainkban nincs olyan kutatás, amely igazolja a parabének és a betegségek kialakulásának kapcsolatát. Más tartósítószerektől eltérően a parabéneket alaposan áttanulmányozzák, és nem mindegyikük engedélyezett a kozmetikai gyártások során.

In great company ✨

Glossier (@glossier) által megosztott bejegyzés,

5) Mítosz: Csak természetes kozmetikumokat használj.

Valójában a természetes összetevők kevésbé kiszámíthatóak, mint azok, amelyek laborban szintetizáltak. Az ökológiai kozmetikumok széles körben elterjedt tendenciája rossz véleményt vetett arra, hogy a természetes összetevők hasznosabbak. Ez távol áll az igazságtól, de nagyszerű amikor a reklámokban mondják. A természetes összetevők jók, és valóban hasznosak, azonban legyél óvatos velük, mint más típusú kozmetikumokkal, különösen akkor, ha a legtisztább formában használod őket.

Ugyanakkor a szintetizált kozmetikumok gyártói nem akarják kockáztatni hírnevüket és nem fognak potenciálisan veszélyes készítményeket előállítani. Természetesen a bőr rosszul reagálhat egyes termékekre, de ez nem feltétlenül tesz mindenkinek rosszat. Mint már említettük, sok egyedi tényező van a kozmetikumok használatakor, és ezeket mindig figyelembe kell venni.

Отож, ряд засобі, які повині бути присутні у догляді за шкірою обличчя від @ptichkin.sad : ⠀ ? 1. Крем-молочко для демакіяжу або гідрофільна олія. Очищення на олійній основі в обов’язковому порядку повинно бути в вашому вечірньому догляді. Саме олії проникають глибоко в пори і розчиняють жирні та олійні пробки, витягають забруднення та ефективно видаляють тональні засоби та іншу косметику, не порушуючи при цьому кислотно-лужний баланс шкіри. Крем-молочко #демакіяж_ptichkinsad – не містить ПАР і очищує за рахунок органічних олій у складі, є гіпоалергенним, не викликає подразнення. Гідрофільна олія #гідрофільнаолія_ptichkinsad – це суміш олій та рослинного подісорбату, більш активний засіб, підходить для знаття макіяжу (в тому числі водостійкого)! Також може використовуватись зранку перед вмиванням основним засобом, для глибшого очищення пор. ⠀ ⠀ ⠀ ? 2. Другий етап подвійного очищення – це очищуючий засіб на водній основі. На цьому етапі прибираються залишки олії та інші дрібні забруднення, а також піт та пил. Слід пам’ятати, що будь-які пінки підсушують. Тому, після очищення необхідно якомога швидше тонізувати та зволожити шкіру. У нас ви можете знайти: молочко для вмивання по типу шкіри #молочкодлявмивання_ptichkinsad, пінку для вмивання #пінкадлявмивання_ptichkinsad , аюрведичний убтан #убтан_ptichkinsad . ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ? 3. Натуральний тонік на гідролатах з рослинними екстрактами є невід’ємною частиною догляду за шкірою. Він допомагає відновити кислотно-лужний баланс шкіри, зволожити її і підготувати до нанесення денного чи активного нічного крему. Щоб зрозуміти для чого треба тонік уявіть, що ваша шкіра – це губка – у правильно зволожену шкіру всі засоби вбираються набагато швидше та ефективніше, як в губку. Його можна знайти за хештегом #тонікдляобличчя_ptichkinsad. ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ? 4. Сиворотки для лікування шкіри. Найчастіше їх дія спрямована на вирішення якоїсь певної проблематики – відбілювання, боротьба зі зморшками, регенерація, звуження пор і т.п. Наносити засіб потрібно на шкіру, попередньо зволожену тоніком, легкими рухами. У нашій лінійці ці чарівні засоби уже скоро з‘являться ☝?♥️☺️ ⠀продовження ⬇️⬇️⬇️

Майстерня “Ptichkin Sad” ? (@ptichkin.sad) által megosztott bejegyzés,

6) Mítosz: Az arc tonik vásárlása kidobott pénz.

Mindez függ az összetételétől: Ha vitaminos vízzel törlöd át az arcod, akkor nem szabad várni, hogy valami nagy hatást érsz el vele. A mai piacon sokféle típusú arc tonik található, amelyek hatékony összetevőket tartalmaznak.

Az arc-tonik savai jó hatással vannak a bőrre és az arc simaságára, a glicerinnel ellátott arc tonik jó hidratáló. Emellett a hidrolátumok nagyon népszerűvé váltak a közelmúltban. A hidrolátumok olyan összetevőket tartalmaznak, melyek gyulladáscsökkentő hatással bírnak, és semlegesítik a kemény víz hatását.

Számos dolog van a kozmetikumokban, ami az egyéni reakcióktól és egy adott kozmetikai tétel egyedi formuláitól függ. De van egy nyilvánvaló dolog: nem szabad félnünk a modern technológiától.

betöltés...