12 jel, hogy túl sok cukrot eszel

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy csak a cukorbetegek rendelkeznek magas vércukorszinttel. De ez nem így van. Bármelyik személy szenvedhet ettől, úgy, hogy nem veszi észre az idegekre, az erekre és a szervekre gyakorolt ​​káros hatásait. Úgy gondoltuk, hogy a komplikációk megelőzése érdekében fontos időben felismerni az aggasztó tüneteket, és megfelelő intézkedéseket tenni.

Állandó éhségérzet.

A magas vércukor megakadályozza, hogy a glükóz beépüljön a sejtekbe. Ennek eredményeként a szervezet nem kap energiát, ezért újra és újra megéhezik a szervezet: ez egy ördögi kör.

Rendszeres fáradtság.

Magas vércukorszint esetén a szervezet nem tudja megfelelően tárolni és felszívni a glükózt. Az energiát a szervezet nem hatékonyan használja fel, és a sejtek nem kapják meg a szükséges tüzelőanyagot. Mindez arra a tényre vezet, hogy egy személy gyakran ok nélkül érzi magát fáradtnak.

Gyakori vizeletürítés.

Ha a vércukorszint túl magas, a vesék nem képesek újrafeldolgozni a folyadékot. Ezért a test, amely megpróbálja kiegyenlíteni a glükózkoncentrációt a vérben és a sejtekben, feloldja a vért intracelluláris folyadékkal, ezáltal a glükóz koncentrációját normalizálja. Ez viszont gyakori vizelést eredményez.

Túlzott szomjúság, kiszáradt ajkak.

Száraz száj és az erős szomjúság súlyos folyadékvesztésre utal. A hipotalamusz, amely a kiszáradás mértékét és a szomjúságot okozza, megfelelő jelet küld az agynak. Természetesen nem lehet megtagadni az ivást, de jobb, ha cukor nélkül fogyasztod a folyadékot.

Fogyás.

Magas vércukorszinttel rövid időn beül fogyni kezdesz, még akkor is, ha az étkezés gyakori és sok kalóriát tartalmaz. Ennek több oka is van:

A gyakori vizelés miatt bekövetkező folyadékveszteség az egész testben alacsony folyadékszinthez vezet, és súlyvesztést okoz.
Ha az inzulinszint nem elegendő a glükóz anyagcserére, akkor a szervezet áttér a zsírégetésre.

Fertőző betegségek.

Mind a férfiaknál, mind a nőknél előfordulhat. Mégis gyakrabban fordul elő azoknál a nőknél, akiknek magas a cukorszintje és cukorbetegségben szenvednek. A nagy mennyiségű cukor kedvező környezetet teremt az élesztők és baktériumok reprodukciójához.

Száraz bőr.

A száraz bőrt különböző okok miatt a magas vércukorszinttel lehet összekapcsolni:

A túlzott mértékű vizeléstől kiszárad a testet annyira, hogy a bőr elkezd kizáradni.
A lábak bőrproblémái az érelmeszesedés jelei – az artériák keményítése és összehúzódása, valamint a vérkeringés egyidejű csökkenése – a cukorbetegeknél gyakran előforduló betegség.
A sérült idegek megzavarhatják a verejtékmirigyek normál működését, és hatással lehetnek a bőr-víz egyensúlyára.

Koncentrációképesség gyengülés.

A magas cukorszint megakadályozza a glükóz beépülését az agy sejtjeibe, így az agy nehézségekbe ütközik. Ez hátrányosan befolyásolja a gondolkodást és a döntéshozatal sebességét.

Homályos látás.

A homályos látás a magas vércukorszint miatt bekövetkező dehidratáló hatás eredménye – ugyanakkor a szem sejtjeit is befolyásolja. Ennek eredményeként deformálódnak és a szem elveszíti a megfelelő koncentrációs képességét.

A sebek és vágások lassú gyógyulása.

A magas cukor, érrendszeri károkat okoz. Ez a vérkeringés súlyosbodásához vezet, különösen a végtagokban és a szövetekben.

Impotencia.

Az erekció fenntartása nehézségekkel járhat magas vércukorszint mellett. Az egészséges erekcióhoz egészséges idegek, jó véráramlás és megfelelő hormon egyensúly szükséges. Mégis, a vérben lévő cukorfelesleg káros hatással lehet ezekre a rendszerekre.

Ingerlékenység.

A kutatások szerint a magas cukorral rendelkező emberek sokkal idegesebbek, ingerlékenyebbek, sőt depressziósak is.

Az agy egyenlő mennyiségű glükózzal rendelkezik, és a szintjének kiugrásai negatívan hatnak a munkára. Ennek eredményeképpen a hangulatunk hirtelen rosszabbodik.

A cukor hatással van egy másik, a hangulatért felelős tápanyag felszívódására is: króm. Ez az ásványi anyag szükséges a stabil vércukorszint fenntartásához, mivel az inzulin, amely kitisztítja a glükózt a vérből, nem tud megfelelően működni.

betöltés...