Elképesztő dolgok, amiket eddig biztosan nem tudtál a banánról

Télen nagyon kedvelt gyümölcs a banán, de van néhány dolog, amit eddig biztosan nem tudtál róla!

A banánt a legtöbben az íze miatt fogyasztják, azt azonban csak kevesen tudják, hogy mennyi jótékony tulajdonsága van. Emellett pedig vannak dolgok, melyeket sokan nem tudtak erről az ízletes trópusi gyümölcsről.

Már egyetlen banán elfogyasztása is elég ahhoz, hogy sokkal vidámabbak legyünk, hiszen ugyanaz a vegyület található benne, mint a legismertebb antidepresszánsokban. Arra viszont érdemes odafigyelnünk, hogy ha túl sokat eszünk belőle, abból akár probléma is lehet, hiszen ez a gyümölcs radioaktív izotópokat is tartalmaz, így 50 banántól éppen annyi sugárterhelést kap a szervezetünk, mint egy fogászati röntgentől.

További jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy két banán elegendő energiával lát el egy kimerítő edzéshez, de a másnaposság kikúrálásában is nagy segítség lehet. Emellett azoknak a nőknek, akik a fogamzás idején banánt esznek, nagyobb valószínűséggel lesz kisfiuk.

Fogyókúrázóknak a banán illata a fogyásban is segít, ha éhesen megszagolod, akkor az agyad elhiszi, hogy valóban meg is etted. Fogyasztása csökkenti a szívroham, a stroke és a daganatos betegségek kockázatát. Egyébként a banán 75 százaléka víz, nincs benne zsír, koleszterin és nátrium, de bővelkedik élelmi rostokban, C-vitaminban, káliumban, mangánban, valamint B6-vitaminban. Ennek a gyümölcsnek a színe eredetileg zöld, illetve pirosas volt, és nem volt édes. A sárga banán egy mutáns változat, amelyet 1836-ban fedeztek fel.

betöltés...