18 lenyűgöző gyerekszoba dizájn, ahova még a felnőttek is szívesen beköltöznének

A gyerekszoba megtervezése nem könnyű feladat, mert egyetlen szobában kell helyet találni a játékoknak, a tároláshoz, az alváshoz és a tanuláshoz. A dolgot pedig még tovább nehezíti, hogy mindemellett a gyerekszobának még jól is kellene kinéznie, sőt passzolnia kellene a gyerek személyiségéhez, érdeklődési köréhez. Sok szülő arra törekszik, hogy kompromisszumos megoldást találjon a praktikum és a szépség között, ennek eredményeként pedig tudnak olyan gyerekszobák születni, amikbe még a felnőttek is szívesen beköltöznének.
A következő lakberendezési ötletek között kisgyerekek és tinédzserek szobájához is találsz kreatív megoldásokat, amiket magad is kivitelezhetsz.

Űr

Ha a gyerek szereti az űrrel kapcsolatos dolgokat, az egész Naprendszert a szobájába varázsolhatod.

Vízi világ

A vízi világot is megjelenítheted a gyerekszobában. Fesd le a falakat, az ágyból pedig készíts csónakot.

Dzsungel

Természetközeli dizájn, ami kifejezetten előnyös az aktív gyerekeknek, hiszen rengeteg a szabad hely, és mászni is lehet.

Szoba ikreknek

Ha nincs túl sok helyed a gyerekszobában, de két ágyat kell elhelyezned, ezzel a megoldással nem nyúlhatsz mellé. A zöld szín pedig világosabbá teszi a szobát.

Lámpa-bolygó

A sötétkék fal, a lámpát kapcsoló medve, az ezüst és arany színű csillagok valódi álomvilággá teszik a gyerekszobát.

Erőd-ágy

A festmény a falon és az erődszerű ágy, minden olyan gyerek álma, ki szereti a kalandokat és a meséket.

Hegyek

Festék, ecset, maszkolószalag és némi idő az, amire szükséged van, hogy a falra hegyi látképet készíts.

Ágy 4 gyereknek

Ilyen ágyat készíteni saját kezűleg nem a legkönnyebb feladat, de megéri, hiszen minden gyereknek meglesz a maga kis fészke.

Loft stílus tinédzsereknek

A legtöbb kamasz szereti a minimál stílust. Ebben a szobában nincsenek haszontalan dolgok, még az ágy is a levegőben kapott helyet.

Cirkuszi sátor

Nem nehéz cirkuszi hangulatot varázsolni a gyerekszobába: piros festék, maszkolószalag és egy kis türelem kell hozzá.

3 az 1-ben

A három különálló ágy helyett egy hármas emeletes ágy kialakításával helyet spórolhatsz, és stílusosabbá is teheted a szobát.

Country stílus

A fehér nagyon jó szín a gyerekszobába, mivel világosítja és nagyobbnak láttatja a teret. A ház alakú ágyat pedig a kisebb és nagyobb gyerekek is szeretni fogják.

Harry Potter rajongóknak

Nem kell művésznek lenned, hogy egy egyszerű falból varázslatosat csinálj. Még egy gyerek is tud csillagokat és bolygókat rajzolni, sablonokat használni, te pedig írhatsz a falra.

Ház a dzsungelben

Még egy nagyvárosban lakva is érezheted úgy, hogy a dzsungelben élsz. Csak a megfelelő tapétára és ágyneműre van szükséged, hogy a bolygó akár legtávolabbi pontját is a szobába varázsolhasd.

Földönkívüliek támadása

Az egyszerű bútorok ellenére mégis nyilvánvaló, hogy ez egy gyerekszoba, mégpedig a falon lévő különleges rajznak köszönhetően.

Szoba 2 gyerek számára

Minden gyereknek a szépség és a funkcionalitás párosítására van szüksége a szobában. Egy ilyen kialakítás ötvözi az alvóteret, a játszásra és a tárolásra ideális helyet.

Házikó a játéknak és a tanulásnak

Egy ilyen házikót nem csak a gyerekszobába, de akár a nappaliba is betehetsz. A gyerekeknek így meglesz a maguk helye, ahol házit írhatnak vagy játszhatnak.

Tudomány

Ez a fehér-kék színösszeállítású szoba nagyon jó példa arra, hogy a gyerekszobának nem kell feltétlenül világosnak lennie. Ez a megoldás egyaránt jól működik kisgyerekeknél és kamaszoknál.

betöltés...